Το Opel Corsa OPC στη Γενεύη [video]

Το Opel Corsa OPC στη Γενεύη [video]

Λανσαρίστηκε επίσημα πριν από ένα μήνα αλλά το ντεμπούτο του ήταν εξ’ αρχής προγραμματισμένο για την 85η Έκθεση της Γενεύης.

Σχεδιαστικά, το νέο Corsa OPC ξεχωρίζει από τα πιο μαζικά στάνταρ αδέρφια του με πιο επιθετικό αμάξωμα, ογκωδέστερους προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ και φυσικά είναι βαμμένο στο μπλε ελεκτρίκ χρώμα που αποτελεί το χρώμα κατατεθέν όλων των αυτοκινήτων του Opel Performance Center.

Τη σπορ εικόνα τονίζουν οι μεγάλες εισαγωγές αέρα εμπρός με το αλουμινένιο πλαίσιο, αλλά και το παραλληλόγραμμο ψευδο-scoop στο καπό. Στο πίσω μέρος, το Corsa OPC διαθέτει μια μικρή πτέρυγα πάνω στο πίσω καπό και έξτρα μπορεί να φορέσει μια μεγάλη πτέρυγα στο τελείωμα της οροφής, για επιπλέον κάθετη αεροδυναμική πίεση.

Πίσω ξεχωρίζουν η διπλή εξάτμιση από τη Remus και ο διαχύτης. Το OPC πατά στάνταρ σε 17άρες ζάντες που είναι ντυμένες με λάστιχα της Michelin σε διάσταση 214/45 R17, με τους εμπρός να κρύβουν δισκόφρενα διαμέτρου 308 mm.

Το μοτέρ είναι ένας 1.600άρης κινητήρας τούρμπο ECOTEC που αποδίδει μέγιστη ισχύ 207 PS και μέγιστη ροπή 28,5 kgm. Συνδυάζεται με ένα κοντό σε κλιμάκωση 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο που περνά την κίνηση –αναμενόμενα- στους εμπρός τροχούς.

Τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 6,8” και η τελική αγγίζει τα 230 km/h. Αλλά και τα «πράσινα πιστοποιητικά» του κινητήρα, σύμφωνα με την Opel, βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με μέση τυποποιημένη κατανάλωση 7,5 lt/100 km και 174 g CO2/km.

Το πακέτο Performance Pack ανήκει στον εξτρά εξοπλισμό. Περιλαμβάνει μηχανικό πολύδισκο μπλοκέ διαφορικό της Drexel, 18άρες ζάντες, πιο σκληρή ανάρτηση και σύστημα φρένων της Brembo με τους εμπρός δίσκους στα 330 mm.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube