Opel Astra: Αποκάλυψη με καμουφλάζ λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα

Opel Astra: Αποκάλυψη με καμουφλάζ λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα

Ολοκληρώνονται οι δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς του Opel Astra.

Η Opel δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες της ενδέκατης γενιάς του Astra η οποία φορά ακόμα το ειδικό καμουφλάζ λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα που θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι δοκιμές εξέλιξης βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση τους. Το Opel Astra πέρασε από το παγωμένο Lapland της Σουηδίας όπου βελτιστοποιήθηκαν τα συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας στους -30ο, και ρυθμίστηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, ελέγχου πρόσφυσης και φρένων στις ολισθηρές επιφάνειες.

Επιπλέον, δοκιμές στο εργαστήριο του Rüsselsheim εξασφάλισαν την αντίσταση σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα ενώ το στήσιμο έγινε μετά από πολλά χιλιόμετρα δοκιμών στις πίστες του Dudenhofen Test Centre και στους δημόσιους δρόμους γύρω από την περιοχή Rhine-Main. Εκεί ελέχθηκαν τα συστήματα υποβοήθησης όπως το αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης, το ενεργό cruise control κ.α.

Opel Astra

Το πρωτότυπο προπαραγωγής έδειξε πως μπορεί να παραμένει πλήρως ελέγξιμο σε ταχύτητες άνω των 140 km/h, σταθερό σε απότομο φρενάρισμα, έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και είναι υδατοστεγές περνώντας από νερό.Η Opel κάνει λόγο για συνδυασμό διασκεδαστικής οδικής συμπεριφοράς στο όριο, άνεσης σε κακής ποιότητας δρόμους και ασφάλειας σε υψηλές ταχύτητες.

Από πλευράς μηχανικών μερών, το Opel Astra θα μοιράζεται την εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 και την αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων με τα Peugeot 308 και DS 4. Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει βενζινοκίνητες (1,2 lt), πετρελαιοκίνητες (1,5 lt) αλλά και δύο plug-in hybrid εκδόσεις (1,6 lt και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ) με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Opel Astra που θα παράγεται στο Rüsselsheim της Γερμανίας, θα έχουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube