Ολοκαίνουργιο Daihatsu Terios από τις 23 Νοεμβρίου

Ολοκαίνουργιο Daihatsu Terios από τις 23 Νοεμβρίου

Η Daihatsu κάνει teasing στο νέο Terios, που θα κάνει online πρεμιέρα σε λίγες ημέρες, στις 23 Νοεμβρίου.

Το όνομα Daihatsu Terios έχει βαριά κληρονομιά στην Ελλάδα, καθώς για πολλά χρόνια αποτελούσε μία από τις δύο επιλογές στα μικρά 4x4.

Και ειδικά στην τελευταία εκδοχή του είχε αποκτήσει πάτημα και χώρους που έστελναν αδιάβαστο το επιμένον αλά μίνι-Wrangler, Suzuki Jimny.

Απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα λοιπόν, η Daihatsu, μέλος του γκρουπ Toyota ξανακάνει επίκαιρο το όνομα «Terios» στην πιάτσα, καθώς είναι έτοιμη να παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια γενιά του μοντέλου.

Κάνοντας teasing στο ινδονησιακό επίσημο website της εταιρείας, το μίνι SUV αποκαλύπτεται μερικώς, με το πάνω μέρος του προφίλ του. Και μπορείς να ξεχωρίζεις την κεραία-πτερύγιο καρχαρία, το χείλος εκφυγής στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και τα φανάρια εμπρός πίσω.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι το ντιζάιν του νέου Terios δεν ξεφεύγει δραστικά από αυτό του προηγούμενου μοντέλου, αλλά πιστεύεται ότι αντλεί την έμπνευσή του από το FT Concept που παρουσιάστηκε στο Gaikindo Indonesia International Auto Show 2015.

Το IndianAutosBlog εκτιμά ότι το νέο Terios θα κάνει χρήση του ίδιου 4κύλινδρου 1.500άρη κινητήρα που κινεί και την υφιστάμενη γενιά που αποδίδει 109 PS. H ίδια μονάδα που πιστεύεται ότι βρισκόταν και κάτω από το καπό του FT Concept αναμένεται να συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο ή 4άρι αυτόματο σασμάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα άλλο γνωστό για το επερχόμενο νέο μοντέλο, αλλά το AutoNetMagz αναφέρει ότι το Daihatsu Terios 2018 θα παρουσιαστεί επίσημα στις 23 Νοεμβρίου. Δυστυχώς για εμάς στην Ευρώπη, η Daihatsu έχει διακόψει την εμπορική δραστηριότητά της. Μια φίρμα που γνωρίσαμε μέσω μιας δυναμικής, οικογενειακής και με αξιομνημόνευτη επιχειρηματική ηθική ελληνικής εταιρείας, της Agripan AE

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube