O υπέρ-μαραθώνιος του νέου VW Touareg [videos]

O υπέρ-μαραθώνιος του νέου VW Touareg [videos]

To ολοκαίνουργιο Touareg θα κάνει ένα ταξίδι 16.000 km μέχρι το Πεκίνο όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

H Volkswagen θέλει να κάνει πολύ θόρυβο με το νέο της Touareg, τονίζοντας μεταξύ άλλων και την αντοχή του.

Γι’ αυτό οργάνωσε ένα ταξίδι του καινούργιου μοντέλου από το εργοστάσιο κατασκευής του μέχρι το Πεκίνο όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα σε 11 μέρες.

Η διαδρομή που θα διανυθεί θα είναι μήκους 16.000 km και θα περνά από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Ήδη τα αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει από το εργοστάσιο της VW στην Bratislava της Σλοβακίας, έχουν διασχίσει την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Ρωσία και το Καζακστάν, και τις επόμενες μέρες θα φτάσουν στις στέπες της Μογγολίας.

Το κομβόι, που περιλαμβάνει και άλλα μοντέλα της Volkswagen, έχει τελικό προορισμό το Πεκίνο, όπου το νέο Touareg θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 23 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tην ιστορία του Volkswagen Touareg σε δύο video

Το νέο Touareg έχει ήδη κάνει 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορα μέρη της Γης, από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι καυτές ερήμους, και δεν πρόκειται για απλό facelift του σημερινού μοντέλου.

Έχει καινούργιες αναρτήσεις, τετραδιεύθυνση και πολλές άλλες βελτιώσεις κάτω από το καινούργιο του αμάξωμα. Όπως έχει αποκαλυφθεί σε προηγούμενο teaser video, έχει επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων 12” και σύστημα πολυμέσων με οθόνη 15” – τουλάχιστον στις ακριβότερες εκδόσεις του. Το σύστημα διεύθυνσης είναι παρόμοιο με του Golf και η σχεδίαση του αμαξώματος δανείζεται στοιχεία από το Arteon.

H αγορά στην οποία στοχεύει πρωτίστως είναι βέβαια αυτή της Κίνας, αλλά θα λανσαριστεί μέσα στη χρονιά και σε άλλες χώρες της Ασίας, όπως και στην Ευρώπη. Δεν θα πάει όμως στην Ιαπωνία, ούτε και στις ΗΠΑ όπου κορυφαίο SUV της γκάμας θα παραμείνει το Atlas.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube