Ο Timo Glock οδηγεί για πρώτη φορά τη νέα BMW M5 [video]

Ο Timo Glock οδηγεί για πρώτη φορά τη νέα BMW M5 [video]

Ο εργοστασιακός οδηγός της BMW και πρώην οδηγός της F1, Timo Glock, οδηγεί τη νέα τετρακίνητη M5 σε πίστα και δεν μπορεί να το πιστέψει πόσο γρήγορη είναι

Όλοι μιλούν για το πρώτο αυτοκίνητο της M (οι Χ5 και Χ6 Μ δεν είναι καθαρόαιμα μοντέλα της M Division) που θα έχει και τετρακίνητη έκδοση.

Πρόκειται φυσικά για τη νέα M5, που θα κινείται από τον πανίσχυρο 4,4 V8 biturbo, με αρκετές βελτιώσεις ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Θα έχει επίσης αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση xDrive, η οποία πάντως θα είναι ρυθμισμένη για να στέλνει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς.

Η νέα Μ5 θα είναι ένα μηχάνημα του διαβόλου. Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά πόσο ικανή θα είναι ακριβώς;Είναι πολύ νωρίς για να εκφέρουμε άποψη, μιας και δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί επίσημα, αλλά στο μεταξύ υπάρχουν αναφορές από ανθρώπους που έχουν οδηγήσει τα πρωτότυπα εξέλιξης και έχουν μόνο καλά λόγια να πουν, όπως οι συνάδελφοι από το Motor1-UK.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αυτές είναι οι 10 καλύτερες BMW όλων των εποχών

Και βέβαια υπάρχει το νέο video από την ίδια την BMW που δείχνει τον εργοστασιακό οδηγό της BMW, Timo Glock να οδηγεί ένα πρωτότυπο M5, με συνοδηγό τον επικεφαλής εξέλιξης της M Division της BMW, Dirk Hacker. Και αυτή η βόλτα φαίνεται πολύ γρήγορη.Είναι προφανές ότι η νέα M5 δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι λόγος ανησυχίας. Το Motor1-UK γράφει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι η M Division κράτησε την υπόσχεση να διατηρήσει την πισωκίνητη αίσθηση, με αυξημένη όμως ασφάλεια, λόγω της τετρακίνησης. Το σύστημα M xDrive κάνει την M5 ένα πολύ πιο ενδιαφέρον και πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο από το να ήταν αποκλειστικά πισωκίνητη».

Τα ίδια πάνω κάτω λέει και ο Timo Glock: «Είναι τόσο γρήγορη που χρειάζεσαι αγωνιστικού τύπου καθίσματα. Η προδιάθεση είναι ξεκάθαρα πισωκίνητη. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνεσαι την έλξη από τον εμπρός άξονα». Όλα αυτά μας οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι η νέα M5 θα είναι απίστευτα αποτελεσματική σε δρόμους με στροφές ή στην πίστα. Θα είναι όμως εξίσου διασκεδαστική; Θα έχουμε την απάντηση μέσα στο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube