Ο καπνός και η φωτιά για το SUV της Ferrari

Ο καπνός και η φωτιά για το SUV της Ferrari

Από την απόλυτη άρνηση προ μερικών μηνών, σήμερα έχουμε φτάσει κάθε τόσο να έρχονται στην επιφάνεια νέες πληροφορίες.

Το φημολογούμενο από καιρό SUV της Ferrari φαίνεται ότι πλησιάζει στην παραγωγή κάθε μέρα και περισσότερο. Σύμφωνα με τον αναλυτή Max Warburton, το Maranello σκέφτεται να λανσάρει τον όρο FUV (Ferrari Utility Vehicle) δημιουργώντας έτσι μια… (υπο)κατηγορία.

Μέχρι και τον περασμένο μήνα, ο Εμπορικός Διευθυντής Enrico Galliera είχε δηλώσει στο Autocar: «Δεν φτιάχνουμε SUV γιατί δεν είναι σπορ αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι γρήγορο, αλλά δεν είναι σπορ. Το ίδιο και με ένα σεντάν. Μπορεί να είναι γρήγορο, αλλά όχι σπορ».

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Το κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου θα είναι πως αν και 4θυρο, οι πίσω πόρτες δεν θα είναι όρατες. Αυτός, σύμφωνα με τον Warburton, είναι ένας έξυπνος τρόπος το αυτοκίνητο να φτάσει στην παραγωγή και ταυτόχρονα να μην διαψευστούν τα στελέχη εκείνα που διαβεβαιώνουν τους μετόχους ότι η Ferrari δεν θα φτιάξει 4πορτο αυτοκίνητο.

Το λανσάρισμα αναμένεται για το 2021 σε τιμή που θα κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με την Lamborghini Urus, την Rolls-Royce Cullinan και την Aston Martin DBX. Λίγο κάτω από €300.000. Αν και η Ferrari δημοσίως και επισήμως εξακολουθεί να κρατά αρνητική στάση, η αυξημένη ζήτηση για αυτοκίνητα της κατηγορίας και ειδικά από την κινεζική αγορά, φαίνεται ότι στην πραγματικότητα το διάστημα που διανύουμε με τις φήμες να κυκλοφορούν διαρκώς είναι μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική μέσα από την οποία το Maranello αφενός μετρά αντιδράσεις, αφετέρου δίνει χρόνο στο παραδοσιακό κοινό να «χωνέψει» την ιδέα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube