Το νέο VW Tiguan θα κάνει αίσθηση με την εμφάνισή του

Το νέο VW Tiguan θα κάνει αίσθηση με την εμφάνισή του

Η επόμενη γενιά του Tiguan θα επηρεαστεί εμφανισιακά από το πρωτότυπο Cross Coupe GTE.

Όπως είχαμε γράψει και το περασμένο καλοκαίρι, η δεύτερη γενιά του Tiguan βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης και θα προσφέρεται σε περισσότερες εκδόσεις αμαξώματος.

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις των στελεχών της VW Αυστραλίας, το νέο Tiguan θα κάνει αίσθηση με την εμφάνισή του και η σχεδίασή του θα επηρεαστεί από το πρωτότυπο Cross Coupe GTE. Θα προσφέρεται σε 5θέσιο, 7θέσιο και 5θέσιο CC (Comfort Coupe), με την τελευταία έκδοση να ξεχωρίζει για την χαμηλή γραμμή της οροφής.

Το νέο Tiguan θα βασίζεται στην πολυδιαμορφώσιμη πλατφόρμα του ομίλου MQB, με το 5θέσιο να μην μεγαλώνει αρκετά σε διαστάσεις σε σχέση με τον υπάρχον μοντέλο. Οι κινητήρες που θα απαρτίζουν την γκάμα του γερμανικού SUV θα είναι 4κύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου. Η γκάμα βενζινοκινητήρων θα αποτελείται από τους 1.4 και 2.0 TSI, ενώ οι πετρελαιοκινητήρες που θα το εφοδιάζουν είναι ο 1.6 TDI των 110 ίππων και ο 2.0 TDI των 150 και 184 ίππων. Αργότερα, θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με βενζινοκινητήρα.

Τέλος, όπως συμβαίνει και με την πρώτη γενιά, έτσι και η δεύτερη θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση 4Motion.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube