Νέο VW Arteon: Ντεμπούτο σε video

Νέο VW Arteon: Ντεμπούτο σε video

H Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο video του νέου Arteon που ντεμπουτάρισε στο Σαλόνι της Γενεύης αυτό το μήνα.

Το νέο πολυτελές 5θυρο κουπέ Arteon αντικαθιστά το CC και παίρνει ουσιαστικά τη θέση της ευρωπαϊκής ναυαρχίδας της μάρκας.

Έχει πολλές ομοιότητες με το Sport Coupé Concept του 2015 και θα τοποθετηθεί στην αγορά πάνω από το Passat, με το οποίο μοιράζεται την πλατφόρμα, τους κινητήρες, την ανάρτηση και το εσωτερικό του. Το Arteon θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις: Στάνταρ, Εlegance και R-line, με την τελευταία να είναι η πιο σπορ.

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων περιλαμβάνει τρεις 4κύλινδρους τούρμπο άμεσου ψεκασμού βενζίνης και τρεις 4κύλινδρους τουρμποντίζελ common- rail. Στους βενζινοκινητήρες περιλαμβάνεται ο νέος 1.5 TSI Evo των 150 PS, καθώς και οι δίλιτροι TSI των 190 και 280 PS. Οι ντίζελ 2.0 TDI αποδίδουν 150, 190 και 240 PS, όπως τους γνωρίζουμε.

Το Arteon θα παράγεται από τον Ιούνιο στο εργοστάσιο του Emden της Γερμανίας, δίπλα στο Passat. Η τιμή του αναμένεται να είναι αισθητά υψηλότερες από εκείνες του CC, καθώς το Arteon θεωρείται από τη VW ανταγωνιστής πολυτελών premium μοντέλων, όπως η BMW 4 Series GranCoupé.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube