Νέο βρετανικό σούπερκαρ έρχεται το 2017, με 650 ίππους

Νέο βρετανικό σούπερκαρ έρχεται το 2017, με 650 ίππους

Μια άγνωστη ως τώρα μάρκα βρετανικών σούπερκαρ σχεδιάζει να κάνει δυναμική επανεμφάνιση το 2017, με νέο μοντέλο σε δύο εκδόσεις.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής σούπερκαρ με το άγνωστο στο ευρύ κοινό όνομα Keating, θα παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2017 στην έκθεση Top Marques στο Monaco το νέο της μοντέλο Berus, σε δύο μάλιστα εκδόσεις.

Και οι δύο παραλλαγές του μοντέλου είναι υπό εξέλιξη. Μία με κινητήρα V8 και μία αμιγώς ηλεκτρική. Ο V8 λέγεται ότι θα αποδίδει περισσότερους από 650 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό θα βγάζει 400+ ίππους και κυρίως… 145 kgm ροπή. Η ταχύτερη από τις δύο εκδόσεις του Berus θα επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 2,4” και θα πιάνει 370 km/h τελική.

Παρότι το όνομα Keating δεν λέει και πολλά στους περισσότερους, το Berus δεν είναι το πρώτο δημιούργημα της εταιρείας. Το 2013 είχαν παρουσιάσει το Bolt, για το οποίο είχαν ανακοινώσει ότι θα μπορεί να πιάνει τελική ταχύτητα 550 km/h. Αυτός ο μάλλον αισιόδοξος ισχυρισμός δεν έπεισε τον Τύπο. Όπως και η εταιρεία συνολικά. Το project δεν προχώρησε και δεν μπήκε ποτέ σε παραγωγή. Αλλά τώρα η Keating επιμένει ότι πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την McLaren 570S [video]

Προς το παρόν μόνο σχέδια του αυτοκινήτου έχουμε δει. Κανένα πρωτότυπο, ούτε καν κάποιο μοντέλο υπό κλίμακα. Ο ιδρυτής της εταιρείας Dr Anthony Keating μίλησε στο AUTOCAR για την σχεδίαση. Το εμπρός μέρος είναι εμπνευσμένο από το επιθετικό βλέμμα φιδιού και συγκεκριμένα οχιάς, η οποία έχει δώσει και το όνομα στο μοντέλο. Όχι πως το γνωρίζαμε, αλλά χτυπώντας στο google το όνομα berus snake το μάθαμε.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, το Berus θα σχεδιάζεται και θα κατασκευάζεται στο Bolton, σε συνεργασία με το τοπικό πανεπιστήμιο με το οποίο ο Dr Keating έχει στενή συνεργασία.



Πηγή AUTOCAR

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube