Νέo video με το Škoda Octavia Scout σε off-road

Νέo video με το Škoda Octavia Scout σε off-road

Αμέσως ύστερα από το ντεμπούτο του Octavia Scout στη Γενεύη, η Škoda ξεκίνησε την προωθητική καμπάνια του αυτοκινήτου.

Η Škoda με το νέο προωθητικό video που έδωσε στη δημοσιότητα θέλει να δείξει ότι το νέο Octavia Scout 2017 δεν είναι απλώς ένα ψηλωμένο στέισον. Οπτικό υλικό που φανταζόμαστε θα δούμε και στην τηλεοπτική διαφήμιση του αυτοκινήτου.

Μπορεί το αυτοκίνητο να διαθέτει όλο εκείνο το δυναμικό που να το κάνει να οδηγείται ως ένα τυπικό IX, αλλά όταν εμπλακεί σε πιο σκληρή αποστολή διαθέτει επίσης εκείνο το δυναμικό που θα το κάνει να τα βγάλει πέρα.

Αντίθετα με άλλα αυτοκίνητα που φαινομενικά ανταποκρίνονται στις παραπάνω συνθήκες, το Peugeot 3008 για παράδειγμα, το Octavia Scout διαθέτει και την ουσία. Σε αντίθεση λοιπόν με το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017 που είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, το Škoda είναι στάνταρ 4x4. Υπό κανονικές συνθήκες, το σύστημα τετρακίνησης στέλνει τη ροπή στον εμπρός άξονα για λόγους οικονομίας. Ωστόσο διαθέτει οδηγικές ρυθμίσεις που στέλνουν τη ροπή και πίσω, ανταποκρινόμενες σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης –χιόνια, λάσπη, κροκάλα, άμμο κ.λπ. Για τους ίδιους λόγους, το ABS διαθέτει την κατάλληλη ρύθμιση έτσι ώστε επεμβαίνοντας στις ηλεκτροβαλβίδες του συστήματος το φρένα να μιμούνται τη λειτουργία ενός μηχανικού μπλοκέ διαφορικού.

Επιπλέον τα προστατευτικά του αμαξώματος, με το στάνταρ πακέτο «Rough-Road» που, πέρα από την πιο σκληροτράχηλη αισθητική δίνουν και στοιχειώδη προστασία από χτυπήματα. Μην περιμένετε βέβαια ότι με το νέο Octavia Scout 2017 θα είστε καβάλα σε ένα τανκ. Αλλά τουλάχιστον θε έχετε προστασία τις πέτρες που τινάζονται, ενώ οι ποδιές σε ζωτικά σημεία του αυτοκινήτου, καθώς και η ψηλότερη ανάρτηση κατά τρεις πόντους υπάρχουν επαρκή προστασία στα ζωτικά μέρη του αυτοκίνητου κάτω από το πάτωμα.

Τώρα όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ στο ανανεωμένο Octavia Scout 2017 ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να το επιλέξει ανάμεσα στις δύο εκδόσεις ισχύος ενός δίλιτρου κινητήρα ντίζελ: 150 και 180 άλογα. Το «μικρό» χρειάζεται 9,1” για το 0-100 m/h και καίει κατά μέσο όρο και κατά NEDC 5,0 lt/100 km, ενώ το ισχυρότερο χρειάζεται για την ίδια επιτάχυνση 7,8”, καίγοντας το ίδιο. Οι εκπομπές C02 είναι 130 και 133 g/km αντίστοιχα.

Οι τιμές δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη από την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά όταν θα έρθει το αυτοκίνητο αργά το καλοκαίρι στη χώρα μας, υπολογίζουμε ότι η τιμή εκκίνησης του «μικρού» δίλιτρου δεν θα ξεπερνά τις 34 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube