Νέο Suzuki SX4 S-Cross: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του και το αποτέλεσμα διχάζει

Νέο Suzuki SX4 S-Cross: Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του και το αποτέλεσμα διχάζει

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου Suzuki SX4 S-Cross που θα παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης τον άλλο μήνα.

Η τελευταία γενιά του Suzuki SX4 S-Cross παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια στην έκθεση της Γενεύης. Οι Ιάπωνες θέλουν φέτος να ανανεώσουν το ραντεβού τους, φέρνοντας τον άλλο μήνα στην ίδια έκθεση το facelift του επιτυχημένου τους crossover, το οποίο, αν δεν πρόκειται για φάρσα, είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Η ιστορία που ακολουθεί τις φωτογραφίες είναι πως αυτές διέρρευσαν από μια παρουσίαση σε ντίλερ της ιαπωνικής φίρμας στη Γαλλία, την περασμένη εβδομάδα. Αν ανήκετε στο γκρουπ ανθρώπων που δεν ενθουσιάστηκε ποτέ από τη σχεδιαστική οδό που ακολούθησε στη δεύτερη γενιά του το SX4 S-Cross, τότε μάλλον αυτό εδώ θα σας κάνει αναπολείτε ακόμα περισσότερο το πρώτο SX4.

Όπως βλέπετε, η ανανέωση είναι αρκετά εκτεταμένη και δεν αρκείται στο… γυάλισμα των φωτιστικών σωμάτων, όπως συμβαίνει σε πολλά μοντέλα που φθάνουν στο μέσο της εμπορικής τους ζωής. Μόνο που σ’ αυτή την περίπτωση ένα γυάλισμα ίσως να ήταν προτιμότερο. Η φωτογραφία δείχνει ένα πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος (σ.σ.: δεν υπάρχει ακόμα εικόνα που να μας δείχνει την πίσω όψη) με νέο καπό, νέα φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μια εντελώς νέα μάσκα. Το τελικό αποτέλεσμα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι σχεδιαστές της Suzuki είχαν βάλει στοίχημα ότι μπορούσαν να κάνουν το νέο… Jeep Cherokee πιο όμορφο! Από την πλευρά μας, αν οι φωτογραφίες δεν το αδικούν κατάφορα, προβλέπουμε… κουβά!

Στην καμπίνα από την άλλη, οι αλλαγές είναι πιο προσγειωμένες με την μωβ απόχρωση στο ταμπλό να δείχνει ότι το νέο SX4 S-Cross θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Ελαφρά αλλαγμένος φαίνεται και ο πίνακας οργάνων, ενώ έχουν προστεθεί και κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα.

Οι διαρροές από την ίδια εκδήλωση αναφέρουν ακόμα ότι το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και νέα γκάμα βενζινοκινητήρων. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.000άρης BOOSTERJET, που θα τον δούμε για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής της ιαπωνικής φίρμας και ο 1.4 BOOSTERJET που ήδη τοποθετείτε στο Vitara και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε πρόσφατη δοκιμή που θα διαβάσετε σύντομα. Την γκάμα των κινητήρων θα συμπληρώνει ο τουρμποντίζελ 1.6. Το 1.000άρι μοτέρ θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ οι δυο άλλοι κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με χειροκίνητο 6άρι ή αυτόματο ίδιων σχέσεων.

Η διάθεση του ανανεωμένου Suzuki SX4 S-Cross στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο. Περισσότερα γι’ αυτό θα μάθουμε μετά την επίσημη παρουσίαση του στην έκθεση της Γενεύης. Μείνετε συντονισμένοι…

[Πηγή: Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube