Το νέο Suzuki Swift Sport θα ζυγίζει μόλις 870 κιλά!

Το νέο Suzuki Swift Sport θα ζυγίζει μόλις 870 κιλά!

Έτσι, με τον 1.4 τούρμπο των 140 PS, θα έχει καλύτερη σχέση ιπποδύναμης/βάρους από μια Toyota GT86, μεταξύ άλλων…

Simplify, then add lightness”, έλεγε ο μεγάλος Colin Chapman, και αυτή είναι η φιλοσοφία που ακολουθούσε και ακολουθεί ακόμα η Lotus.

Η μηχανική απλότητα είναι κάτι που ανήκει πλέον στο παρελθόν, όμως η μείωση του βάρους έχει αρχίσει να απασχολεί όλο και περισσότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Suzuki, που λέγεται ότι στην περίπτωση του επερχόμενου, νέου Swift Sport έχει «προσθέσει ελαφρότητα» σε μεγάλες… ποσότητες. Όχι ότι το σημερινό Swift Sport είναι βαρύ, αφού δεν ξεπερνά τα 1.045 kg. Όμως, το Car Throttle έμαθε από πηγή μέσα στη Suzuki ότι το νέο μοντέλο θα είναι ελαφρύτερο κατά 175 ολόκληρα κιλά. Που σημαίνει ότι μπορεί να μην ξεπερνά τα 870 kg!

Αν λάβουμε υπόψη ότι το νέο Swift Sport θα έχει τον κινητήρα 1.4 BoosterJet των 140 PS, τότε η σχέση ιπποδύναμης/βάρους του θα είναι μόλις στα 6,2 kg/PS, καλύτερη από εκείνη της Toyota GT86. Κι αν αναλογιστούμε ότι το Swift Sport θα έχει μεγαλύτερη ροπή από την GT86 (22,4 αντί 20,9 kgm), τότε θα συμπεράνουμε ότι το μικρό “GTi” της Suzuki θα είναι πιο γρήγορο, ειδικά στις ρεπρίζ εν κινήσει.

Πόσο γρήγορο θα είναι; Δεν μπορούμε να ξέρουμε, απλά θα πούμε ότι το τετρακίνητο Vitara S, με τον ίδιο κινητήρα, έκανε στη δοκιμή μας το 0-100 km/h σε 8,4”, και ζυγίζει 1.200 kg. Οπότε φαντάζεστε…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Suzuki Vitara 1.4 S BoosterJet AllGrip

Δεν είναι όμως μόνο στις επιδόσεις που κερδίζεις μειώνοντας το βάρος. Είναι και στην οικονομία βενζίνης, αλλά πάνω απ’ όλα είναι στη συμπεριφορά στις στροφές και στο φρενάρισμα. Όπου το σημερινό Swift Sport είναι ήδη πολύ καλό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το (σημερινό) Suzuki Swift Sport

Αν αληθεύουν λοιπόν οι πληροφορίες περί ελαφρότητας, περιμένουμε με ανυπομονησία το καινούργιο μοντέλο, που μπορεί να παρουσιαστεί και μέσα στη χρονιά.

[Πηγή: Car Throttle, φωτογραφία: Suzuki Swift S-concept]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube