Το νέο Suzuki Ignis στο Παρίσι

Το νέο Suzuki Ignis στο Παρίσι

Σε πλήρη μεταλλαγή, η Suzuki εκμεταλλεύτηκε στο Σαλόνι του Παρισιού για να παρουσιάσει στο κοινό το νέο, χαριτωμένο Ignis, με σιλουέτα μικρού αστικού crossover.

Με μήκος 3,69 m, το καινούργιο Ignis ψαρεύει στα ίδια νερά με το FIAT Panda 4x4 και, σε μικρότερο βαθμό, στα νερά των μικρών αστικών SUV που είναι στη μόδα, όπως τα Renault Captur και Peugeot 2008.

Αυτό το μίγμα μίνι, MPV και SUV προσφέρει χώρους και πρακτικότητα μοντέλου μεγαλύτερης κατηγορίας. Το πορτμπαγκάζ είναι ωστόσο περιορισμένο, αλλά το συρόμενο πίσω κάθισμα επιτρέπει τη διαμόρφωσή του.

 

Το Ignis διαθέτει ποικιλία προσφοράς, καθώς προτείνει και τετρακίνητη μετάδοση εκτός από την κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και ένα μικρο-υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ 90 ίππων με εναλλάκτη-μίζα (SHVS - Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) που μπορεί να δώσει επιπλέον 5,1 kgm στη φάση της επιτάχυνσης. Η παρουσία του καινούργιου 3κύλινδρου μοτέρ 1.0 Boosterjet με τους 111 PS αναμένεται επίσης. Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Ignis στην Ελλάδα προβλέπεται για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2017, με την τιμή εκκίνησης να την υπολογίζουμε στην Ελλάδα γύρω από τα €15.000 για ένα καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο.

 

Το γιαπωνέζικο μίνι φαίνεται ότι συγκεντρώνει πολλά ατού: Μοντέρνα μοτέρ, κόμπακτ μέγεθος, look 4x4, ενισχυμένη συνδεσιμότητα και εντυπωσιακή χωροταξία στην καμπίνα. Βέβαια, ο άγνωστος Χ παραμένει η τιμή, στοιχείο καθοριστικό για την πετυχημένη ή όχι εμπορική καριέρα του.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube