Το νέο Suzuki Ignis έρχεται Ευρώπη

Το νέο Suzuki Ignis έρχεται Ευρώπη

Το λιλιπούτειο crossover της Suzuki, που ήδη κυκλοφορεί στην ιαπωνική αγορά, θα παρουσιαστεί επίσημα και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Περίοδος αναβίωσης ονομάτων για τη Suzuki. Μετά το Vitara, το οποίο διαγράφει μια εξαιρετική εμπορική πορεία, και το νέο Baleno που πρόσφατα λανσαρίστηκε στη χώρα μας, έρχεται η σειρά του νέου Ignis.

Έχοντας δανειστεί μόνο το όνομα από το παλιό Suzuki Ignis, το νέο είναι ένα crossover μικρού μεγέθους, το οποίο είχε εμφανιστεί το Φθινόπωρο του 2015 στο Tokyo Motor Show. Από τότε γνωρίζαμε ότι θα έρθει στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ούτε το πότε, ούτε το με ποιο όνομα θα πωλείται. Τελικά θα μας έρθει ακριβώς έναν χρόνο μετά, θα εξακολουθήσει να λέγεται Ignis και οι πωλήσεις του στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2017.

Το Suzuki Ignis βασίζεται σε μια νέα, ελαφριά πλατφόρμα της εταιρίας. Στην Ιαπωνία διατίθεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 Dualjet που αποδίδει 90 PS, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ή CVT, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Δεν γνωρίζουμε αν το ίδιο θα ισχύει και στην ευρωπαϊκή εκδοχή του, γνωρίζουμε όμως ότι θα υπάρχει έκδοση του 1.2 με την «ήπια» υβριδική τεχνολογία SHVS που έχουμε γνωρίσει στις αντίστοιχες εκδόσεις του Swift και του Baleno.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Suzuki Baleno 1.0 Boosterjet

Η επίσημη παρουσίαση του Suzuki Ignis σε ευρωπαϊκό έδαφος θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις 29 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

[Πηγή: Suzuki]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube