Νέο Subaru Forester tS με 280 PS

Νέο Subaru Forester tS με 280 PS

Η κορυφαία έκδοση του Subaru Forester με τις πινελιές της STΙ θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 300 αυτοκινήτων.

Πιστή στο ραντεβού που είχε ορίσει για τις 25 Νοεμβρίου, η Subaru παρουσίασε σήμερα τη δυνατότερη έκδοση του Forester. Ονομάζεται tS και φοράει έναν 2λιτρο turbo με 280 PS που συνδυάζεται με κιβώτιο Lineartronic (CVT).

Το Subaru Forester tS έχει εξελιχθεί από την STI, κάτι που δεν φανερώνεται μόνο από τα λογότυπά της στο αμάξωμα. Τόσο η κυψελωτή εμπρός μάσκα όσο και οι προφυλακτήρες «φωνάζουν» STI. Οι ζάντες της BBS έχουν διάμετρο 19’’ και φοράνε λάστιχα διαστάσεων 245/45R19, ενώ η ανάρτηση φέρνει το αυτοκίνητο 15 mm πιο κοντά στον δρόμο. Στο εσωτερικό τη διαφορά κάνουν τα λογότυπα της STI στο τιμόνι, τα καθίσματα και το κοντέρ, καθώς και οι κόκκινες ραφές στις δερμάτινες επενδύσεις.

Πρόκειται φυσικά για την ισχυρότερη έκδοση του Subaru Forester, αφού ο 2λιτρος turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 280 PS. Συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Lineartronic, που φυσικά στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η Subaru δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις επιδόσεις που πετυχαίνει το Forester tS. Για το φρενάρισμα πάντως φροντίζουν 4πίστονες δαγκάνες της Brembo μπροστά και 2πίστονες πίσω

Το Forester tS προορίζεται μόνο για την ιαπωνική αγορά, και θα κατασκευαστεί σε έως και 300 αντίτυπα, αν υπάρξει η αντίστοιχη ζήτηση. Η τιμή του είναι 4.350.000 γιεν (€29.700) και η Subaru θα δέχεται παραγγελίες ως τις 5 Απριλίου του 2015.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube