Νέο Skoda Karoq: Μερική αποκάλυψη [φωτ. + video]

Νέο Skoda Karoq: Μερική αποκάλυψη [φωτ. + video]

Δόθηκαν στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες-teaser κι ένα video του επερχόμενου κόμπακτ crossover SUV.

Εν αναμονή της πλήρους αποκάλυψης του Karoq, στη Στοκχόλμη την ερχόμενη Πέμπτη, η Skoda μας προϊδεάζει με μια σειρά ημι-αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου της μικρομεσαίου crossover SUV.

Παρότι μας στενοχωρεί η κατάργηση του Yeti, εκτιμούμε την προσπάθεια των Τσέχων να διαφοροποιήσουν το Karoq από τον μεγάλο αδελφό του, το Kodiaq. Οι διαφορές στη σχεδίασή τους δεν είναι μεγάλες, αλλά το Karoq δεν είναι απλά ένα Kodiaq υπό κλίμακα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150PS 4x4 DSG

Απ’ ό,τι μπορούμε να δούμε, οι επάνω προβολείς είναι φαρδύτεροι από του Kodiaq και τα κάτω φώτα έχουν επίσης ξανασχεδιαστεί. Διαφορετικά είναι και τα πίσω φώτα, που επεκτείνονται μόνο στο επάνω μέρος της (ηλεκτρικής) πίσω πόρτας. Μικρές οι διαφορές και η γραμμή είναι σαφώς λιγότερο ξεχωριστή από του Yeti, όμως το Karoq δείχνει σύγχρονο και κομψό με τα μέτρα της κατηγορίας.

Μέσα στην καμπίνα, ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελεί πρωτιά για τη Skoda, όπως και το ηλεκτρικό χειρόφρενο. Τα διακοσμητικά σε μαύρη λάκα είναι μέσα στη μόδα και βέβαια το σύστημα infotainment είναι τελευταίας γενιάς, με οθόνη παρόμοια με εκείνη του ανανεωμένου Octavia και του Kodiaq. Στο teaser φαίνεται και ο κρυφός φωτισμός LED που θα είναι διαθέσιμος σε 10 διαφορετικά χρώματα.

Η Skoda δείχνει ένα μοντέλο εφοδιασμένο με τετρακίνηση και 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, όμως θα είναι διαθέσιμα και φθηνότερα μοντέλα, με μπροστινή κίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο. Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τρεις ντίζελ και δύο βενζίνης, με ανάμεσά τους τον νέο 1.5 TSI Evo του VW Group.

Αναμενόμενα από ένα Skoda, οι εσωτερικοί χώροι του Karoq θα είναι άνετοι. Το πορτμπαγκάζ θα χωράει 521 λίτρα με τα καθίσματα στη θέση τους και μέχρι 1.630 λίτρα με τις πλάτες διπλωμένες. Αν θέλετε να μετακομίσετε, τα πίσω καθίσματα μπορεί να αφαιρεθούν εντελώς, κι αν τα βγάλετε και τα τρία, θα έχετε το χώρο φόρτωσης ενός βαν, με όγκο 1.810 λίτρων.

Μετά το επίσημο ντεμπούτο του στις 18 Μαϊου, το Karoq θα διατεθεί στην αγορά κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

[Πηγή: Skoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube