Νέο «Renault» Sanderο R.S. [video]

Νέο «Renault» Sanderο R.S. [video]

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video της έκδοσης RS για το Dacia Sandero.

Εξελιγμένο διά χειρός Renaultsport, το hot σουπερμίνι της Dacia, το Sandero, θα φορά τα σήματα της Renault (sic), χωρίς αυτή τη στιγμή να γνωρίζουμε αν και πότε θα φορέσει σήματα της ρουμανικής εταιρείας.

Το video δεν μας αποκαλύπτει σημαντικά πράγματα, αλλά σημειώνουμε τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με την ενσωματωμένη σειρά φώτων ημέρας LED. Εκείνο που αναμένουμε είναι το Sandero RS να είναι body kited για περισσότερη αγριάδα, να διαθέτει ισχυρότερα φρένα, διπλή μπούκα εξάτμισης και φυσικά φαρδιές ζάντες ελαφρού κράματος με λάστιχα Continental, όπως μας αποκαλύπτει το video.

Ακόμη αναμένουμε μικρές αισθητικές επεμβάσεις επί το πιο σπορ στην καμπίνα, αλλά και την ανάλογη σήμανση, που θα προσδιορίζουν την υψηλότερη προδιαγραφή του Sandero RS.

Η επιλογή της σήμανσης του αυτοκινήτου με σήματα της Renault έχει την εμπορική εξήγησή της. Το μοντέλο αναμένεται νε προωθηθεί έντονα στις αγορές της Ρωσίας και της Βραζιλίας, όπου η Dacia δεν έχει εμπορική εκπροσώπηση. Εξάλλου κι άλλα μοντέλα της Dacia κυκλοφορούν στις παραπάνω αγορές με σήματα της Renault.

Η προέλευση και το είδος του μοτέρ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά το πιθανότερο είναι να μιλούμε για μια ατμοσφαιρική έκδοση που θα συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν. Ένα τέτοιο θα μπορούσε να είναι το δίλιτρο 16βάλβιδο μοτέρ από το Duster βραζιλιανικών προδιαγραφών με 145 PS όταν καίει βενζίνη και 150 PS όταν καίει αιθανόλη.

Η πλήρης αποκάλυψη του Renault Sandero RS αναμένεται μέσα στο Μάιο και το πιθανό ντεμπούτο του στο Buenos Aires International Motor Show 2015, 18-28 Ιουνίου.

[Πηγή Renault]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube