Νέο Renault Clio R.S. 18

Νέο Renault Clio R.S. 18

Το νέο σκληροπυρηνικό και συλλεκτικό Clio έχει πηγή έμπνευσης την ομάδα Renault Sport Formula One.

Η Renault Sport μόλις παρουσίασε το περιορισμένης παραγωγής Clio R.S. 18, μοντέλο που πήρε το όνομά του από την ομάδα Renault Sport Formula One του 2018.

Πέρα από την ονομασία, η ένα έκδοση έχει ντυθεί στα κιτρινόμαυρα για να παραπέμπει στα μονοθέσια της ομάδας και απευθύνεται σε φανατικούς φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συλλέκτες.

Τη βάση για τη νέα έκδοση αποτελεί το Clio R.S. 220 EDC Trophy που είναι η ισχυρότερη και πιο σπορ εκτέλεση του μοντέλου. Σύμφωνα με την Renault, ενσαρκώνει τις φιλοδοξίες της ομάδας Renault Sport Formula One, γιορτάζοντας παράλληλα και τα 40 χρόνια της συγκεκριμένης αγωνιστικής ενασχόλησης. Η νέα έκδοση ακολουθεί τις «ροδιές» που χάραξαν οι προηγούμενες συλλεκτικές εκδόσεις των Clio R.S. που είχαν αποδώσει φόρο τιμής στις επιτυχίες της Renault στην F1 όλα αυτά τα χρόνια.

Η συλλεκτική έκδοση διαθέτει λογότυπα R.S.18 στις πόρτες και γκρι αυτοκόλλητο στην οροφή, ενώ τα κίτρινα διακοσμητικά στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαινά μαρσπιέ και τους τροχούς χαρίζουν μια έντονη αντίθεση με το βαθύ μαύρο του αμαξώματος. Επιπλέον, όλα τα σήματα και ο αεροδυναμικός διαχύτης έχουν βαφτεί με το ίδιο μαύρο χρώμα.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές εντοπίζονται στο τιμόνι και τα carbon διακοσμητικά στους αεραγωγούς, καθώς και στα αριθμημένα διακοσμητικά στο εσωτερικό των μαρσπιέ.

Παρά το γεγονός ότι η νέα συλλεκτική έκδοση διαθέτει εξάτμιση της Akrapovic, η Renault Sport δεν ανακοινώνει αλλαγές στην απόδοση του 1.600άρη τούρμπο κινητήρα. Εκεί που βρίσκουμε αλλαγές είναι στην ακόμα πιο χαμηλωμένη και πιο σφιχτή ανάρτηση, καθώς και στο τιμόνι που είναι ακόμα πιο άμεσο και κοφτερό.

[Πηγή: Renault]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube