Νέο Peugeot 308 – νέες φωτογραφίες [νέα ενημέρωση-video]

Νέο Peugeot 308 – νέες φωτογραφίες [νέα ενημέρωση-video]

Η Peugeot σχεδιάζει να απευθυνθεί σε έναν πιο πολυτελή και ακριβό τομέα της αγοράς με το 308 της δεύτερης γενιάς, που θα παρουσιαστεί επίσημα στο σαλόνι της Φρανκφούρτης

Το Peugeot 308 της δεύτερης γενιάς, που αποτελεί μέρος της προσπάθειας της γαλλικής φίρμας να χτίσει μια αναβαθμισμένη, πιο πολυτελή εικόνα, αποκαλύφθηκε.

Η Peugeot υπόσχεται σημαντική βελτίωση στην απόδοση, τη δυναμική συμπεριφορά και την ποιότητα του νέου της μικρομεσαίου μοντέλου που θα ανταγωνιστεί το VW Golf.

Με μήκος 4,25 m και ύψος 1,46 m, το νέο 308 είναι λίγο πιο κοντό και χαμηλότερο από το απερχόμενο 308. Eίναι βασισμένο στη νέα πλατφόρμα ΕΜΡ2 που έχει εξελιχθεί από τη μητρική εταιρεία PSA για να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά Peugeot και Citroen των κατηγοριών C (μικρομεσαία) και D (μεσαία).

Η νέα πλατφόρμα έδωσε στους σχεδιαστές της Peugeot τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πιο τολμηρό σχήμα, παρέχοντας παράλληλα πλεονεκτήματα σε βάρος και δυναμική συμπεριφορά.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στον κινητήρα να τοποθετηθεί χαμηλότερα, πράγμα που με τη σειρά του επέτρεψε έναν πιο επιθετικό σχεδιασμό του εμπρός μέρους, με χαμηλότερο καπό απ’ ό,τι σε όλα τα άλλα Peugeot. Ο χώρος στο εσωτερικό έχει επίσης αυξηθεί, ενώ αυτός για τις αποσκευές φτάνει πλέον τα 470 λίτρα με την εταζέρα στη θέση της.

Στον εξωτερικό του σχεδιασμό, το νέο 308 ενσωματώνει στοιχεία από το πρόσφατο 208 όπως επίσης και αισθητικές αναφορές στο εντυπωσιακό πρωτότυπο Peugeot Onyx που είχε εκτεθεί πέρσι στο Σαλόνι του Παρισιού.  

Η Peugeot ισχυρίζεται ότι το νέο 308 είναι μέχρι και 140 κιλά ελαφρύτερο από το παλιό, ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό. Οι εκπομπές καυσαερίων έχουν επίσης βελτιωθεί, με το CO2 να έχει πέσει έως και τα 85 g/km στις πιο οικονομικές εκδόσεις.

Το εσωτερικό ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία “i-cockpit” της Peugeot, με το μικρό τιμόνι και τον ψηλά τοποθετημένο πίνακα οργάνων που έχουμε δει και στο 208.

Η ψηλή κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μια μεγάλη οθόνη αφής 9,7 ιντσών μέσω της οποίας γίνεται ο χειρισμός των περισσότερων συστημάτων. Αυτό επέτρεψε στους σχεδιαστές εσωτερικού της Peugeot να μειώσουν στο ελάχιστο τα κουμπιά στο ταμπλό – το οποίο είναι φτιαγμένο από υλικά υψηλής ποιότητας.

Το νέο Peugeot 308 θα παράγεται στο εργοστάσιο του Sochaux στη Γαλλία, με τους κινητήρες να έρχονται από τα εργοστάσια της PSA στο Tremery και το Douvrin. Θα είναι ένα από τα αστέρια του περιπτέρου της Peugeot στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης που ανοίγει στις 10 Σεπτεμβρίου. Το αυτοκίνητο θα εκτεθεί δίπλα στα ανανεωμένα crossover 3008 και 5008, και τα πρωτότυπα 208 Hybrid FE και 308 R.

Οι πωλήσεις του νέου 308 στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αργά το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube