Νέο Opel Combo Life [video]

Νέο Opel Combo Life [video]

Η Opel συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση, λανσάροντας αυτή τη φορά ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με τη μορφή του νέου Opel Combo Life.

Η Opel συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση, λανσάροντας αυτή τη φορά ένα όχημα πολλαπλών χρήσεων με τη μορφή του νέου Opel Combo Life.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που μπορεί να ικανοποιήσει πολλές ανάγκες. Η πέμπτη γενιά Combo είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη, πρακτική και ευέλικτη, μπορεί να εξοπλιστεί με μία ή δύο πίσω συρόμενες πόρτες και διατίθεται με κοντό (4,40 m) ή μακρύ (4,75 m) αμάξωμα, σε πενταθέσια ή επταθέσια έκδοση. Τα τρία πίσω καθίσματα διαθέτουν βάσεις παιδικών καθισμάτων Isofix, ενώ η πανοραμική οροφή είναι ένα «παράθυρο» με μεγάλη θέα.

Το νέο Opel Combo Life υιοθετεί νέες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, γνωστά από τις κατηγορίες των crossover και SUV, όπως Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear View Camera) με πανοραμική απεικόνιση 180 μοιρών (bird’s-eye view), Head up display, IntelliGrip, και λειτουργίες άνεσης, όπως θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι. Νέο είναι το Flank Guard, που βοηθά τον οδηγό όταν ελίσσεται κατά το παρκάρισμα.

«Το νέο Opel Combo Life είναι ένα βασικό μοντέλο στην προϊοντική μας επέλαση. Σίγουρα θα προσελκύσει οικογένειες με την ευελιξία και ευρυχωρία του, σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και τα ταξίδια πιο απολαυστικά» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Το αυτοκίνητο αυτό έχει τεράστια δυναμική για την ανάπτυξη της μάρκας και μας δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία των μικρών van.»

Το Combo Life προσφέρει επίσης τα κλασικά, προηγμένα συστήματα infotainment Opel, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto με οθόνη αφής έως 8”. Ακόμα υπάρχουν διάφορες επιλογές φόρτισης: Θύρες USB στην εμπρός και πίσω σειρά επιτρέπουν την φόρτιση tablet και smartphone. Μία πρίζα 230V μπροστά, στην περιοχή των ποδιών, επιτρέπει και τη σύνδεση ενός laptop. Επιπλέον, συμβατά smartphone μπορούν να φορτίζονται ασύρματα μέσω μιας επαγωγικής βάσης που βρίσκεται κάτω από τα χειριστήρια του κλιματισμού.

Η πενταθέσια, στάνταρ μήκους έκδοση, διαθέτει χώρο αποσκευών 597 λίτρων. Όσοι χρειάζονται ακόμα περισσότερο χώρο μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με το μακρύ αμάξωμα με χώρο αποσκευών 850 λίτρων.

Ωστόσο, το Combo Life δεν είναι μόνο ένα ευρύχωρο και πολύ άνετο οικογενειακό van. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα μικρό όχημα μεταφορών. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών της στάνταρ έκδοσης μπορεί να υπερτριπλασιαστεί φτάνοντας τα 2,126 λίτρα που σημαίνει ότι μεταφέρει εύκολα τον εξοπλισμό του camping, τα ποδήλατα ή μεγάλα δέματα. Η μακρύτερη έκδοση του Combo Life προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα όταν τα πίσω καθίσματα είναι αναδιπλωμένα. Σε αυτή τη διάταξη φτάνει στην εντυπωσιακή τιμή των 2,693 λίτρων.

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων ρυθμίζεται επίσης, σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο, κάτι σπάνιο στην κατηγορία. Επιπλέον, κάθε κάθισμα διαθέτει σημείο αγκίστρωσης του ιμάντα του παιδικού καθίσματος, ώστε να μειώνεται η προς τα εμπρός κίνηση των παιδικών καθισμάτων, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού έγινε με γνώμονα την εργονομία του οδηγού, με αποτέλεσμα ένα μελετημένο cockpit με εύχρηστα χειριστήρια. Η κεντρική κονσόλα διαιρείται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Στο επάνω, το σύστημα infotainment καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο. Πιο κάτω, υπάρχουν τα χειριστήρια θέρμανσης και εξαερισμού, ενώ το κάτω τμήμα είναι ένας αποθηκευτικός χώρος κατάλληλος για μπουκάλι μισού λίτρου.

Τέλος, η γκάμα κινητήρων του νέου Opel Combo Life αποτελείται από υπερτροφοδοτούμενους βενζίνης και πετρελαίου, με 5άρι ή 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Προαιρετικά και ανάλογα την έκδοση κινητήρα θα μπορεί να εφοδιαστεί και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Οι παραγγελίες για το νέο Opel Combo Life θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2018 και οι παραδόσεις το δεύτερο εξάμηνο.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube