Νέο Nissan GT-R Nismo με 595 PS και χρόνο 7’ 08” στο ’Ring

Νέο Nissan GT-R Nismo με 595 PS και χρόνο 7’ 08” στο ’Ring

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το Nissan GT-R Nismo διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγο πριν την οριστική αποκάλυψη του μοντέλου αύριο

Το βελτιωμένο από τη Nismo GT-R χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο διτούρμπινο κινητήρα V6 3,8 λίτρων που αποδίδει 595 PS και 66,5 kgm ροπής, έναντι 545 PS και 64,1 kgm του «απλού» μοντέλου. Η αυξημένη απόδοση οφείλεται σε αλλαγές στην εισαγωγή και την εξαγωγή, αλλά και στη χρήση μεγαλύτερων τούρμπο, προερχόμενων από την αγωνιστική έκδοση GT3 – με τις ανάλογες αλλαγές στο χρονισμό της ανάφλεξης. Η Nissan διευκρινίζει ότι θα μπορούσε να βγάλει ακόμα περισσότερα άλογα, αλλά θα ρισκάριζε την αξιοπιστία του κιβωτίου.

Το Nissan GT-R Nismo κυλά πάνω σε τροχούς 20 ιντσών με λάστιχα run-flat Dunlop SP Sport Maxx GT 600 DSST, διαστάσεων 255/40 RF20 εμπρός και 285/35 RF20 πίσω, που παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη πρόσφυση από πριν. Το αυτοκίνητο θα διατίθεται και με το έξτρα πακέτο πίστας που είχε όταν γύρισε το Nurburgring σε 7’ 08” 69, στα τέλη Σεπτεμβρίου με οδηγό τον Michael Krumm, παλιό πρωταθλητή FIA GT1.

Αυτό το έξτρα πακέτο θα περιλαμβάνει κάμποσα τμήματα του αμαξώματος από ανθρακονήματα, ένα μπροστινό splitter και ένα μεγάλο πίσω σπόιλερ. Τα ανθρακονημάτινα τμήματα θα εξοικονομούν 64,8 ολόκληρα κιλά. Επιπλέον, η ανάρτηση θα έχει διαφορετικά, πιο μαλακά, ελατήρια, ρυθμιζόμενα με το χέρι αμορτισέρ Ohlins και άλλο στήσιμο.

Δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τιμές, αλλά η Nissan λέει πως το GT-R Nismo με το έξτρα πακέτο πίστας θα κοστίζει λιγότερο από 148,000 ευρώ.

Υπομονή μέχρι αύριο για περισσότερες επίσημες φωτογραφίες και όλες τις άλλες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube