Νέο μοτέρ 1.8 TSI για το Seat Ibiza Cupra

Νέο μοτέρ 1.8 TSI για το Seat Ibiza Cupra

H φρεσκαρισμένη εκδοχή του εκρηκτικού Ibiza, στο τέλος του 2015, θα χάσει τον 1.400άρη κινητήρα με το αυτόματο σασμάν προς χάρη ενός 1.800άρη με χειροκίνητο κιβώτιο.

Η φρεσκαρισμένη έκδοση του Ibiza που αναμένεται να λανσαριστεί στο τέλος αυτού του χρόνου αναμένεται να αποκτήσει μια πιο ισχυρή έκδοση στο κορυφαίο μοντέλο της γκάμας.

Το facelifted Ibiza Cupra λοιπόν θα προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική αλλαγή από το υφιστάμενο μοντέλο, υιοθετώντας ένα μεγαλύτερο και πιο ισχυρό κινητήρα που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι σασμάν στη θέση του αποκλειστικά αυτόματου σημερινού Cupra.

Το ανασχεδιασμένο Ibiza Cupra κάτω από το καπό θα φορά τον ίδιο 1.8 κινητήρα TSI που χρησιμοποιεί και το νέο Volkswagen Polo GTI, που είναι εξάλλου και αδερφό αυτοκίνητό του στο γκρουπ. Όπως λοιπόν και το hot σουπερμίνι της VW έχασε τα 1.400 cc, τους 180 PS και το DSG, το ίδιο θα επαναληφθεί και στο Ibiza Cupra.   

O 1.8 TSI στο Polo GTI αποδίδει μέγιστη ισχύ 192 PS, αλλά η αντίστοιχη στο Ibiza Cupra πιθανώς να είναι μεγαλύτερη. Ο Sven Schawe, επικεφαλής του SEAT Ibiza για το μηχανολογικό κομμάτι και την εξέλιξη του σασί, είπε στους συναδέλφους και συνεργάτες μας στο Autocar UK ότι οι διαπραγματεύσεις με τη μητρική εταιρεία VW είναι σε εξέλιξη, σχετικά με το πόσο ισχυρό θα μπορούσε να είναι το νέο Ibiza Cupra.  

Το ανανεωμένο hot σουπερμίνι της SEAT θα έχει ακόμα τις ίδιες αλλαγές και βελτιώσεις που θα υποστεί όλη η γκάμα του Ibiza. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ελαφρές κοσμητικές αλλαγές, περιορισμένες αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και ένα εσωτερικό που θα εξοπλίζεται με νέο σύστημα πολυμέσων και υλικά υψηλότερης αντιλαμβανόμενης ποιότητας.

Ο Schawe δεν έκανε λόγο για το αν και ποιες θα είναι οι αλλαγές στο δυναμικό τομέα για το νέο Ibiza Cupra,  ωστόσο να σημειώσουμε ότι στην υπόλοιπη γκάμα θα αναθεωρηθεί η σχέση ελατηρίων/αμορτισέρ. Οπότε μάλλον το πιθανότερο είναι το ίδιο να συμβεί και στο Cupra, δεδομένης και της μεγαλύτερης ισχύος του.

Το Ibiza Cupra facelifted θα είναι και το κύκνειο άσμα για την υφιστάμενη γενιά του σουπερμίνι της SEAT, με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο να προγραμματίζεται να λανσαριστεί το 2017.

[Πηγή Autocar UK]    

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube