Επίσημο: Νέο MINI Countryman JCW

Επίσημο: Νέο MINI Countryman JCW

Με 231 ίππους και χαρακτήρα MINI, υπόσχεται τον ιδανικό συνδυασμό των χαρακτηριστικών ενός σπορ χάτσμπακ και ενός crossover.

Το νέο ΜΙΝΙ Countryman αποκτά την πιο σπορ έκδοσή του που φέρει φυσικά την υπογραφή John Cooper Works. Με 231 ίππους και χαρακτήρα MINI, υπόσχεται τον ιδανικό συνδυασμό των χαρακτηριστικών ενός σπορ χάτσμπακ και ενός crossover.

Όπως και το κλασικο MINI Cooper S JCW, το εντελώς νέο Countryman θα κινείται από το δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα τούρμπο, με απόδοση 231 ίππους και 35,7 kgm ροπή. Το βασικό κιβώτιο θα είναι 6άρι, χειροκίνητο. Αλλά προαιρετικά θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει και με 8άρι αυτόματο. Η MINI ανακοινώνει 6,2” για το 0-100 km/h και 233 km/h τελική, ανεξάρτητα από τον τύπο μετάδοσης. Η εξάτμιση με flaps που ανοίγουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης, δίνει πιο επιθετικό soundtrack και αυτά τα εντυπωσιακά σκασίματα που ανεβάζουν τη διάθεση.

Το σφιχτό set-up της ανάρτησης και τα 4πίστονα εμπρός φρένα της Brembo υπόσχονται ταχύτητα, ασφάλεια αλλά και διασκεδαστική συμπεριφορά σε δρόμους με στροφές. Το σύστημα Dynamic Damper Control με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει από ένα εύρος ρυθμίσεων, για περισσότερη άνεση ή πιο σπορ χαρακτήρα.

Το  νέο ΜΙΝΙ JCW προσφέρει αυξημένες δυνατότητες διαμόρφωσης σύμφωνα με το προσωπικό γούστο στους τυχερούς πελάτες. Η νέα μάσκα ενσωματώνει μεγαλύτερους αεραγωγούς και φώτα ημέρας LED ως βασικό εξοπλισμό. Στην κορυφή της πέμπτης πόρτας μια διακριτική αεροτομή υπογραμμίζει το ιδιαίτερο ύφος. Ο χρωματικός συνδυασμός του λανσαρίσματος και ο πλέον χαρακτηριστικός είναι το σκούρο πράσινο εξωτερικό χρώμα Rebel Green σε συνδυασμό με κόκκινες λεπτομέρειες στο εσωτερικό, όπως στο αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Στοιχεία εξοπλισμού όπως τα σφιχτά και βαθιά μπάκετ και η πανοραμική οροφή ανεβάζουν μισή κλάση ακόμη το MINI Countryman JCW. Το προηγμένο infotainment με την οθόνη 6,5 ιντσών συνδυάζεται με κάμερα οπισθοπορείας, ενώ προσφέρεται και μία ακριβότερη έκδοση 8,8 ιντσών.

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα οδηγικά βοηθήματα ασφάλειας, όπως η προειδοποίηση σύγκρουσης και η αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων, τo ενεργό cruise control, τα αυτόματα φώτα, η ανίχνευση πινακίδων κυκλοφορίας, και το head-up display, μεταξύ άλλων.

[Πηγή MINI    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube