Νέο Mercedes-Benz Sprinter 4x4 [video]

Νέο Mercedes-Benz Sprinter 4x4 [video]

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το νέο Sprinter 4x4, για μεταφορές εκεί που τα δικίνητα βαν αδυνατούν να προχωρήσουν.

Σχεδιασμένο για να μπορεί να διαχειριστεί χιονισμένους δρόμους και κακούς χωματόδρομους, το Sprinter 4x4 εξοπλίζεται ένα σύστημα τετρακίνησης που ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού (σε στάση ή με ταχύτητα μέχρι 10 km/h) και μοιράζει υπό κανονικές συνθήκες τη ροπή 35:65 ανάμεσα στον εμπρός και στον πίσω άξονα.

Το Sprinter 4x4 διαθέτει ακόμη το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 4ETS, που γνωρίζουμε από την ML-Class και την GL-Class, και που φρενάρει τον τροχό που σπινάρει, στέλνοντας ταυτόχρονα περισσότερη ροπή στους τροχούς που έχουν πρόσφυση. Και αν αυτά δεν σας ακούγονται ιδιαίτερα «σκληρά», το Sprinter 4x4 μπορεί να εφοδιαστεί με λάστιχα mud track, Hill-Start Assist και κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού σχέσεων, ανεβάζοντας έτσι κατακόρυφα τις επιδόσεις του στο off roading.

Παρότι η Mercedes-Benz λέει ότι το Sprinter 4x4 «δεν είναι off-roader», διαθέτει αυξημένο ύψος σε σχέση με το στάνταρ Sprinter, και βελτιωμένη γωνία προσέγγισης, αναχώρησης και προσπέλασης εμποδίου -28, 27 και 22 αντί 18, 22 και 17 μοίρες. Και φυσικά υπάρχει Downhill Speed Regulation (DSR) για κατάβαση με ελεγχόμενη ταχύτητα και απενεργοποιούμενο ASR (αντισπίν).

Κάτω από το καπό, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία μοτέρ ντίζελ.
- 2,1 λίτρα με ισχύ 129 PS και ροπή 31,1 kgm
- 2,1 λίτρα με ισχύ 163 PS και ροπή 36,7 kgm
- 3,0 λίτρα με ισχύ 190 PS και ροπή 44,8 kgm

Και τα τρία μοτέρ συνδυάζονται με 5άρι χειροκίνητο σασμάν ή 5άρι αυτόματο.

Στη Γερμανία, η τετρακίνηση του Sprinter στοιχίζει €8.391. Στην Ελλάδα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ητιμή του νέου Sprinter 4x4

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube