Νέο Mazda MX-5 και στο Παρίσι

Νέο Mazda MX-5 και στο Παρίσι

Η νέα γενιά του MX-5 παρουσιάζεται στην Διεθνή Έκθεση του Παρισιού.

Η Mazda συνεχίζει να παίζει με την υπομονή μας, μιας και στην έκθεση του Παρισιού δεν μας παρουσίασε κάτι καινούριο για το MX-5.

Το θρυλικό roadster της Mazda παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα και οι μόνες επίσημες πληροφορίες που υπάρχουν είναι οι διαστάσεις, η κατανομή βάρους (50/50) και το βάρος του μοντέλου που είναι 100 kg μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Η βασική έκδοση θα φοράει τροχούς με λάστιχα διαστάσεων 195/50R16. Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης παραμένει ως έχει, με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, η γεωμετρία όμως έχει βελτιστοποιηθεί για ακόμα καλύτερη επικοινωνία του αυτοκινήτου με τον οδηγό. Μάλιστα, ο τελευταίος κάθεται λίγο πιο πίσω και πιο χαμηλά.

Το μοντέλο που εκθέτει η Mazda στο Παρίσι είναι εφοδιασμένο με τον 1.5 SKYACTIV-G και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων SKYACTIV-MT. Σύμφωνα με διαρροή στον αυστραλιανό τύπο, ο 1.5 SKYACTIV-G αποδίδει κάτι παραπάνω από 130 ίππους, ενώ μπορεί να συνδυαστεί σε μερικές αγορές με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, Ακόμα, στην γκάμα υπάρχει και ο δυνατότερος 2.0 SKYACTIV-G με ιπποδύναμη κοντά στους 180 ίππους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube