«Νέο» Land Rover Defender Africa Edition

«Νέο» Land Rover Defender Africa Edition

H Land Rover λανσάρισε την περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Defender, Africa Edition.

Η Land Rover λέει ότι το Defender, το πάλαι ποτέ υπηρεσιακό αυτοκίνητο της επίσης πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας, ως Africa Edition είναι εμπνευσμένο από –πού αλλού;- την Αφρική.

Και επίσης ότι σχεδιάστηκε για να γιορτάσει «πάνω από 67 χρόνια ισχυρής παρουσίας σε μέρη όπου ποτέ άλλοτε δεν πήγε αυτοκίνητο».

Το Land Rover Defender Africa Edition θα διατεθεί σε μόλις 50 μονάδες σε όλον τον κόσμο, είναι βαμμένο σε ηφαιστειακό μαύρο χρώμα (Santorini Black) συνδυασμένο με επίσης μαύρες ζάντες.

Στην καμπίνα τα καθίσματα είναι ντυμένα μαύρα με κόκκινο φιτίλι, ενώ η τεχνολογία «παρεισέφρησε» και σε ένα από τα τελευταία κάστρα με ασύρματη τηλεφωνική σύνδεση.

Φυσικά δεν λείπει ο «παραδοσιακός» εξοπλισμός ενός Defender με σνόρκελ, ράγες οροφής, αναδιπλούμενο σκαλοπάτι στην πίσω πόρτα, ενώ συγκρουστήρες στους προφυλακτήρες και μπάρα προστασίας θα διατίθενται ως έξτρα.    

Το Land Rover Defender Africa Edition, διαθέσιμο με κοντό (90) ή μακρύ αμάξωμα 110, κάτω από το καπό έχει τον γνωστό μας 2,2λιτρο 4κύλινδρο ντίζελ με τους 122 PS και τα 36,7 kgm συνδυασμένο με χειροκίνητο σασμάν έξι ταχυτήτων (0-100 σε 15,8” και τελική ταχύτητα 145 km/h.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το υπάρχον Land Rover Defender θα συνεχίσει να πωλείται και το 2015. Στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που όπως λένε οι πηγές μας δεν θα μοιάζει καθόλου με το πρωτότυπο DC100 που προορίζεται για ένα αστικό crossover με το όνομα Landy που έχει ήδη κατοχυρώσει η Land Rover

[Πηγή Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube