Νέο Kia Soul [πρόσθετη ενημέρωση]

Νέο Kia Soul [πρόσθετη ενημέρωση]

H Kia έδωσε και επίσημα φωτογραφίες και λεπτομέρειες της ευρωπαϊκών προδιαγραφών δεύτερης γενιάς του Kia Soul

Το νέο Soul που, όπως είχαμε γράψει, θα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, είναι προγραμματισμένο να διατεθεί προς πώληση από τις αρχές της επόμενης άνοιξης. Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του Soul είχε γίνει τον Μάρτιο στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης.

Το νέο Soul, εμπνευσμένο από το διθέσιο πρωτότυπο Kia Track'ster,  που είχαμε δει στο Σαλόνι του Σικάγο το 2012, κρατά την ψηλή κορμοστασιά, το μεγάλο ύψος από το έδαφος και του τετράγωνους ώμους του παλιότερου μοντέλου. Η πρώτη γενιά του Soul γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Β. Αμερική, οπότε δεν είναι περίεργο που η Kia δεν προχώρησε σε ριζική αλλαγή του σχεδιασμού του.

Οι σημαντικότερες αλλαγές, υποστηρίζει η Kia, βρίσκονται κάτω από τα ρούχα, καθώς επέδειξε ιδιαίτερη προσοχή στο να δώσει στη νέα γενιά του Soul καλύτερο κράτημα και κύλιση, όπως επίσης και πιο ραφιναρισμένη λειτουργία χάρη στην αναβαθμισμένη ανάρτηση και την κατά 29% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, ο θόρυβος που περνά στην καμπίνα, σύμφωνα με την Kia, έχει κατέβει τρία ντεσιμπέλ.
Το νέο Kia Soul είναι ελαφρά πιο μεγάλο από το παλιό και διαθέτει πιο μεγάλο μεταξόνιο και πιο φαρδιά μετατρόχια, διαμορφώνοντας έτσι μεγαλύτερη καμπίνα και πορτμπαγκάζ. Ο χώρος για τα πόδια, τους ώμους και το κεφάλι μεγάλωσε για όλους τους επιβάτες, ομοίως και το πορτμπαγκάζ που ανέβηκε από τα 340 στα 354 lt με όρθια τα καθίσματα.

Το νέο Soul θα διατίθεται με 1.600άρι μοτέρ, ντίζελ ή βενζίνης, συνδυασμένο είτε με 6άρι χειροκίνητο σασμάν είτε αυτόματο. Και οι δύο κινητήρες θα προέρχονται από το απερχόμενο μοντέλο, αλλά με βελτιωμένη αποδοτικότητα και πιο χαμηλούς ρύπους. Το νέο Kia θα διαθέτει επίσης ολοκαίνουργιο εσωτερικό, με λιγότερα σκληρά πλαστικά και πιο οδηγοκεντρική σχεδίαση.

Η πλήρης αποκάλυψη της δεύτερης γενιά του Soul θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, όπου θα υπάρχει και ένα ζευγάρι αυτοκινήτων που προβάλλει εκτός όλων των άλλων τις δυνατότητες εξατομίκευσης και του κιτ των αξεσουάρ του νέου crossover της Kia.   

[Πηγή Kia]



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube