Νέο Kahn Vengeance, σε σκίτσα

Νέο Kahn Vengeance, σε σκίτσα

H Kahn Design αποφάσισε από βελτιωτής να γίνει και κατασκευαστής σούπερκαρ, με πρώτο μοντέλο το Vengeance, που βλέπουμε εδώ τα πρώτα σκίτσα του.

Ύστερα από την εικόνα teaser της προηγούμενης εβδομάδας, η Kahn Design έδωσε στη δημοσιότητα αρκετά σκίτσα από το επερχόμενο σούπερκαρ Vengeance.  

Το Kahn Vengeance θα βασίζεται στην Aston Martin DB9, αλλά θα υιοθετεί ένα στιλ ρετρό με τη «σιλουέτα ενός ενεδρεύοντος μαχαιρόδoντος*». Η Kahn Design λέει ότι άντλησε την έμπνευσή της από τις Aston Martin της δεκαετίας του ’80 και του ’90, συνδυασμένη βέβαια με ανασχεδιασμένη μάσκα και πιο επιθετικό και μυώδες πίσω μέρος. Οι στοκ ζάντες της AM (μην ξεχνάμε ότι η Kahn Design είναι βελτιωτής) θα αντικατασταθούν από άλλες, custom με στιλ ρουλέτας, 20” εμπρός και 21” πίσω, ενώ η διπλόμπουκες εξατμίσεις θα έχουν σταυρόνημα.

Πληροφορίες σχετικά με τον κινητήρα που θα κινεί το Kahn Vengeance δεν υπάρχουν, αλλά το πιθανότερο είναι κάτω από το καπό του να υπάρχει ο 6λιτρος ατμοσφαιρικός V12 της DB9 που αποδίδει μέγιστη ισχύ 517 PS και μέγιστη ροπή 63,2 kgm. Νούμερα ικανά να δώσουν στο Vengeance επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6”.

Το Kahn Vengeance δεν θα είναι ένα έκθεμα των Σαλονιών Αυτοκινήτου και ένα πρωτότυπο, αλλά η πρώτη απόπειρα της Kahn Design να εισέλθει στο χώρο των κατασκευαστών σούπερκαρ. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο 2015, στην έδρα της εταιρεία στο Coventry, με τιμή που εκτιμούμε ότι θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από τις £125.050 ή €171.643 που στοιχίζει μια Aston Martin DB9.       

* μαχαιρόδοντας ή σμιλόδοντας, αιλουροειδές σαρκοφάγο που έζησε πριν από 10.000 έως 3.000.000 χρόνια και το χαρακτηριστικό του ήταν οι ξιφοειδείς τεράστιοι κυνόδοντες που χρησίμευαν για να σκοτώνουν μεγάλα φυτοφάγα ζώα.

[Πηγή Kahn Design]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube