Νέο Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη

Νέο Jeep Grand Cherokee Trackhawk, ντεμπούτο στη Νέα Υόρκη

Το Σαλόνι του Big Apple επέλεξε η FCA για να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του σούπερ Grand Cherokee με τα 700+ άλογα.

Στα states μπορούσες να δώσεις μέχρι πρότινος 6ψήφιο αριθμό σε δολάρια και να αγοράσεις μια BMW X5 M ή μια Mercedes-AMG GLE 63.

Αλλά αν περιμένεις καμιά δυο εβδομάδες, λανσάρεται επίσημα στο New York Auto Show 2017 το νέο Jeep Grand Cherokee Trackhawk με το μοτέρ Hellcat. Σύμφωνα με το autoblog.com, ο Mike Manley, επικεφαλής της Jeep, επιβεβαίωσε το ντεμπούτο σε ένα event για την αναγγελία των πρωτοτύπων Easter Jeep Safari για τη Moab: «Θα πρόκειται για ένα πολύ σπέσιαλ αυτοκίνητο», δήλωσε ο Manley. «Θα είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μην χαμογελάσει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς είναι να οδηγείς ένα δράκο Nissan Patrol 2.000 ίππων; [video]

Γνωρίζουμε ήδη, πάνω κάτω πώς θα δείχνει το θηριώδες αμερικανικό SUV, αλλά κείνο που μετρά περισσότερο είναι τι κρύβεται κάτω από το καπό: Ο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος 6,2λιτρος Hellcat V8 με 716 PS και 89,9 kgm –στην αμερικανική τουλάχιστον έκδοση. Με αυτά τα νούμερα «κονιορτοποιεί» το δυνατότερο Grand Cherokee που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή, το SRT, και αποδίδει μόλις… 468 PS και 63,6 kgm. Ικανά για να του δώσουν χρόνο 5,0” και τελική 257 km/h. Απέναντι σε αυτά, το νέο Grand Cherokee Trackhawk αναμένεται να κάνει χρόνο στο ίδιο σπριντ λίγο παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα και η τελική του να ξεπερνά τα 280 km/h, αν δεν περιορίζεται ηλεκτρονικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάνε το Grand Cherokee SRT 700+ άλογα

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση είναι σχεδόν βέβαιο ότι το νέο Grand Cherokee Trackhawk θα ενσωματώνει εισαγωγή στο καπό, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, νέα σχέδια σε ζάντες και φυσικά πολλά διακριτικά «Hellcat». Η τιμή του αυτοκινήτου στις ΗΠΑ, που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, αναμένεται να είναι κάτω από τις 100.000 δολάρια, τουλάχιστον στη βασική έκδοση. Διότι μας είναι αδύνατον αν φανταστούμε ένα Jeep που να ξεπερνά αυτό το ψυχολογικό όριο στην Αμερική. Τώρα όσον αφορά την Ευρώπη και εφόσον το αυτοκίνητο εισαχθεί, η τιμή του αναμένεται να φτάνει ή και να ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ, με το δεδομένο ότι το Jeep Grand Cherokee 6.4 V8 HEMI SRT ξεπερνά οριακά τις €100 χιλιάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το πιο γρήγορο SUV του κόσμου [video]

Ραντεβού λοιπόν στο New York International Auto Show 2017, στις 11 Απριλίου.

Στη φωτό απεικονίζεται το Jeep Grand Cherokee 6.4 V8 HEMI SRT

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube