Νέο Hyundai i30 Fastback [video]

Νέο Hyundai i30 Fastback [video]

Η τρίτη έκδοση αμαξώματος του μικρομεσαίου Hyundai έχει χυτή ράχη κουπέ και πλασάρεται ανάμεσα στο χάτσμπακ και το στέισον-βάγκον.

Η Hyundai αποκάλυψε σήμερα στη Γερμανία την τρίτη παραλλαγή του i30, που θα διατεθεί στην αγορά προς το τέλος του χρόνου.

Το i30 Fastback, που παρουσιάστηκε μαζί με το γρήγορο i30 N, έχει χαμηλότερο ρύγχος και πιο χυτή γραμμή σκεπής από το αντίστοιχο χάτσμπακ, όντας στην ουσία ένα 5θυρο κουπέ.

Κάθεται στο δρόμο 5 mm χαμηλότερα από το χάτσμπακ, είναι 115 mm μακρύτερο κι έχει στενότερα πλαϊνά παράθυρα και κατά 30 mm μικρότερο συνολικό ύψος. Η Hyundai υποστηρίζει ότι έχει καλύτερη αεροδυναμική και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Το Fastback έχει και δικές του ρυθμίσεις στην ανάρτηση, με 15% σκληρότερα ελατήρια για περισσότερη ευελιξία και καλύτερο κράτημα. Θα είναι η πιο σπορ παραλλαγή του i30.

Θα είναι εφοδιασμένο με τους γνωστούς κινητήρες άμεσου ψεκασμού βενζίνης: τον 3κύλινδρο 1.0 T-GDI των 110 ίππων και τον 4κύλινδρο 1.4 T-GDI των 140 ίππων. Ο πρώτος συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη.

Θα υπάρχουν και ντίζελ μοντέλα, με τον γνωστό 1.6 CRDi σε εκδόσεις των 110 και των 136 ίππων. Και οι δύο θα συνδυάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i30 1.6 CRDi 136 PS

Στο εσωτερικό θα υπάρχει το σύστημα infotainment των άλλων i30, με οθόνη 5 ή 8 ιντσών, συνδεσιμότητα με smartphone και σύστημα πλοήγησης ως έξτρα. Θα είναι επίσης διαθέσιμο ενεργό cruise control και άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης, μεταξύ των οποίων και προειδοποίηση cross traffic alert όταν ξεπαρκάρεις με όπισθεν.

Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι ανάμεσα σε αυτές του χάτσμπακ και εκείνες του στέισον i30 Tourer. Πάντως εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η παραγωγή τπου αυτοκινήτου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο, οπότε στην Ελλάδα το αναμένουμε το αργότερα μέχριν την άνοιξη του 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube