Νέο Hyundai i20 N-Sport: Σπορ έκδοση με υπογραφή N Performance

Νέο Hyundai i20 N-Sport: Σπορ έκδοση με υπογραφή N Performance

Το πρώτο δημιούργημα του νεοσύστατου τμήματος N Performance της Hyundai είναι μια σπορ εκδοχή του δημοφιλούς i20.

Πριν καλά καλά… χωνέψουμε, την ανακοίνωση του τμήματος N Performance από την Hyundai, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει για την κορεάτική φίρμα ότι η AMG για τη Mercedes, η Abarth για τη Fiat και το M Division για την BMW, έσκασε μύτη και το πρώτο μοντέλο που φέρει την υπογραφή του νεοσύστατου τμήματος, τα πλάνα του οποίου θα παρουσιαστούν επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το άλλο μήνα.

Η αρχή λοιπόν γίνεται με το i20 και την έκδοση N-Sport που φέρει εμφανείς διαφοροποιήσεις στην εξωτερική εμφάνιση αλλά και ισχυρότερο κινητήρα. Σε επίπεδο εμφάνισης, η νέα σπορ έκδοση του κορεάτικου σουπερμίνι ξεχωρίζει από το διακριτικό bodykit το οποίο περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και πλευρικά τμήματα, μια αεροτομή στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ και νέα εξάτμιση. Την πιο επιθετική εμφάνιση συμπληρώνουν οι τροχοί των 17 ιντσών και τα διακριτικά N.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ του, το i20 Ν-Sport διαθέτει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων με απόδοση 115 PS και 16,3 kgm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για να μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Βελτιώσεις παρατηρούνται επίσης στα φρένα και στις αναρτήσεις. Το σύστημα πέδησης διαθέτει αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και νέες ρυθμίσεις στο σύστημα ABS, ενώ για την ανάρτηση επιλέχθηκε ένα πιο σπορ setup, με σκληρότερα αμορτισέρ, για καλύτερη και πιο σπορ οδική συμπεριφορά.

Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν η συγκεκριμένη έκδοση εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά και πότε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube