Νέο Honda NSX: έρχεται στις 12 Ιανουαρίου [teaser video]

Νέο Honda NSX: έρχεται στις 12 Ιανουαρίου [teaser video]

Το πολυαναμενόμενο Honda NSX θα αποκαλυφθεί επίσημα στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, όπως ανακοινώθηκε από την Honda.

Με ένα teaser video και φωτογραφίες που αποκαλύπτουν λίγα πράγματα, η Honda μας βάζει σιγά σιγά στο κλίμα του νέου NSX και προετοιμάζει το έδαφος για την επίσημη παρουσίασή του που, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ στις 12 Ιανουαρίου.

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη γενιά του ιαπωνικού σούπερκαρ θα προσφέρει, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, «μια νέα σπορ εμπειρία» και το μόνο σίγουρο είναι πως έχει τα χαρακτηριστικά να το πετύχει αυτό.

Ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας που θα το κινεί είναι 6κύλινδρος άμεσου ψεκασμού σε σχήμα V. Θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και θα ενισχύεται και από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο νέο ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το NSX θα διαθέτει το σύστημα τετρακίνηση Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) το οποίο δεν μοιράζει την ροπή μόνο εμπρός-πίσω, αλλά και δεξιά-αριστερά στους πίσω τροχούς, με τον εμπρός άξονα να διαθέτει και δύο ηλεκτροκινητήρες για ακόμα καλύτερο μοίρασμα της ροπής και βελτίωση των δυναμικών του χαρακτηριστικών. Η συνδυασμένη ισχύς του υβριδικού συστήματος αναμένεται να ξεπερνά τους 400 ίππους.

Το νέο NSX θα κατασκευάζεται στο Performance Manufacturing Center που ετοιμάζει η Honda στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του υπεύθυνου εξέλιξης του νέου NSX, Ted Claus, το νέο μοντέλο θα συνεχίσει τον θρύλο της πρώτης γενιάς, συνδυάζοντας επιδόσεις επιπέδου Ferrari 458 Italia και τιμή Audi R8.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube