To νέο Honda Civic Type R ακούγεται συναρπαστικά [video]

To νέο Honda Civic Type R ακούγεται συναρπαστικά [video]

H Honda έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο προωθητικό video που περιλαμβάνει και ηχηρό «μήνυμα» από τις εξατμίσεις του μοτέρ που ακούγεται σαν 5κύλινδρο.

Αυτό το νέο video από τη Honda μας δίνει το πρώτο άκουσμα του νέου Civic Type R.

Το μοτέρ παρότι 4κύλινδρο τούρμπο ακούγεται λες κι έχει έναν κύλινδρο παραπάνω. Και φυσικά «εκστομίζει» όλη τη ρώμη του από τις εξατμίσεις. Ένα περίεργο τρίμπουκο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στη Γενεύη. Αυτή η τρίτη μικρότερη μπούκα στο κέντρο, τελικά δεν είναι εκεί για το θεαθήναι.

Ο Hideki Kakinuma, δεύτερος στην ιεραρχία στο project leading του Type R, δήλωσε ότι «δημιουργεί ένα ποσοστό αρνητικής πίεσης» στις μεσαίες και στις ψηλές στροφές, με στόχο να εμποδίζει την αύξηση του θορύβου στην καμπίνα, αυξάνοντας παράλληλα το συνολικό όγκο των εκτονούμενων καυσαερίων.

Απ’ ό,τι φαίνεται αυτό το νέο κόλπο της εξάτμισης δίνει επίσης στο Type R αυτό το υπέροχο, σχεδόν 5κύλινδρο γουργουρητό, όπως μπορείτε να ακούσετε στο νέο video της Honda. Φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να είναι προϊόν από κάποιο κολπάκι επεξεργασίας του ήχου, ωστόσο καλό θα ήταν να περιμένουμε να ακούσουμε το 4κύλινδρο τούρμπο Type R με τα ίδια μας τα αυτιά.

Το προηγούμενο και απερχόμενο Civic Type R δεν είναι και κάτι εξαιρετικό από πλευράς ήχου, με ένα «θαμπό» βουητό να περνά σε κάποιες στροφές του μοτέρ στην καμπίνα. Ομοίως και στην εικόνα του δεν θα λέγαμε ότι σφύζει από χαρακτήρα. Στο νέο αυτοκίνητο, οι γνώμες διίστανται για τη αποδοτικότητά του όσον αφορά τη γοητεία, αλλά μάλλον θα συμφωνούσαμε με τους επικριτές του. Τουλάχιστον, στο κομμάτι του ήχου η Honda φαίνεται ότι έβαλε τα δυνατά της και ρεκτιφιάρισε το ανέμπνευστο ήχο του δίλιτρου τούρμπο.

Αλήθεια, εσάς πώς σας ακούγεται;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube