Νέο Grand Commander, το μεγαλύτερο Jeep [video]

Νέο Grand Commander, το μεγαλύτερο Jeep [video]

Οι πρώτες επίσημες εικόνες του 7θέσιου SUV πριν το εμπορικό λανσάρισμά του στην Κίνα.

Οι υποψήφιοι πελάτες της Jeep στην Κίνα σύντομα θα έχουν μία παραπάνω επιλογή: το νέο, 7θέσιο Grand Commander με τις τρεις σειρές καθισμάτων.

Πρόσφατα είχαν διαρρεύσει σχέδια του μοντέλου για την κατοχύρωση πατέντας, αλλά τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν πώς είναι πραγματικά το νέο μεγάλο μοντέλο.

Το Grand Commander μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με το Grand Cherokee. Όμως τα εμπρός φώτα είναι πιο τετραγωνισμένα και συνδέονται με μια στενότερη μάσκα. Στην πλάγια όψη βλέπουμε το (αναμενόμενα) μακρύτερο μεταξόνιο και τα πίσω τζάμια που ανασηκώνονται προς τα επάνω. Το πίσω παρμπρίζ είναι μεγάλο και τα λεπτά φώτα από κάτω του επεκτείνονται προς τα πλάγια.

Ελάχιστες είναι οι τεχνικές πληροφορίες για το νέο Grand Commander. Το κινεζικό site της Jeep αναφέρει ότι θα διατίθεται ένας 2λιτρος κινητήρας τούρμπο, αλλά δεν αναφέρει προδιαγραφές. Πιθανότατα θα πρόκειται για μια έκδοση εκείνου που κινεί το νέο Wrangler και ο οποίος αποδίδει 272 ίππους και 40,8 kgm ροπής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Jeep Wrangler 2018 [videos]

Δεν αναφέρεται ούτε το πότε θα διατεθεί το νέο Grand Commander στην αγορά. Όμως, αφού η Jeep δείχνει φωτογραφίες του τελικού προϊόντος, η παραγωγή δεν θα αργήσει να ξεκινήσει.

Το Jeep Grand Commander προορίζεται βασικά για την κινεζική αγορά. Όμως ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα πρέπει να αισθάνεται ριγμένος, αφού ήδη εξελίσσεται στις ΗΠΑ ένα ανάλογο μοντέλο: το Jeep Wagoneer / Grand Wagoneer που, όπως καταλαβαίνετε, θα διατίθεται με δύο διαφορετικά μεταξόνια, ένα κοντό κι ένα μακρύ αντίστοιχα. Το μοντέλο αυτό υπολογίζεται να παρουσιαστεί γύρω στο 2020 για να ανταγωνιστεί το μεγάλο Range Rover Classic και τη Mercedes-Benz GLS.

[Πηγή: Jeep China μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube