Νέο Ford Fiesta ST με πέντε πόρτες

Νέο Ford Fiesta ST με πέντε πόρτες

Περισσότερες πόρτες για το πιο σπορ Fiesta, αρχής γενομένης από την αγορά της Βρετανίας με 600 στερλίνες επιπλέον του 3θυρου.

Το Ford Fiesta ST με πέντε πόρτες λανσαρίστηκε στη Βρετανία με τιμή από £18.495, που σημαίνει ότι είναι 600 στερλίνες ακριβότερο από το αντίστοιχο βασικό 3θυρο. Βέβαια, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το Fiesta ST προσφέρεται μόνο 5θυρο και με τιμή $ 20.345.

Το 5θυρο ST έχει ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα/κιβωτίου, αλλά και set-up ανάρτησης με το 3θυρο ST. Κάτι που μεταφράζεται σε 1.600άρη EcoBoost με 182 PS. Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι κι αυτές πανομοιότυπες με του 3θυρου: 0-100 km/h σε 6,9”, τελική ταχύτητα 220 km/h, μέση κατανάλωση 5,9 lt/100 km και μόνον οι εκπομπές CO2 ανέβηκαν κατά τρία γραμμάρια, στα 141 g/km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Fiesta ST [video]

H παραπάνω πρακτικότητα που διασφαλίζουν οι δύο επιπλέον πόρτες, η Ford εκτιμά ότι θα αυξήσει τις πωλήσεις κατά 25%. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στην υπόλοιπη γκάμα του σουπερμίνι του Μπλε Οβάλ, το 64% των πωλήσεων αφορά 5θυρα αυτοκίνητα.



«Η Ford μέχρις στιγμής έχει διαθέσει πάνω από 38.000 Fiesta ST στην Ευρώπη, από καταβολής του μοντέλου, το 2013», είπε ο Roelant de Waard, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και υπηρεσιών στη Ford Ευρώπης. «Μεγαλώνοντας το νούμερο των καταναλωτών που μας ζητά 5θυρο Fiesta, ένα νέο 5θυρο Fiesta ST κάνει και την πιο οικονομική έκδοση της Ford Performance προσιτή σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Ford Fiesta ST200

Να σημειώσουμε ότι το πρόσφατο και πιο ισχυρό Fiesta ST200 δεν θα διατίθεται σε 5θυρή έκδοση. Προς το παρόν είναι άγνωστο πότε το 5θυρο Fiesta ST θα αρχίσει να διατίθεται στην Ελλάδα, οπότε είναι άγνωστη και η τιμή του. Εκτιμούμε όμως ότι είναι θέμα εβδομάδων να ανακοινωθεί, ενώ την τιμή την υπολογίζουμε γύρω στις €21.850 έναντι των 21.175 ευρώ που ξεκινά το 3θυρο.

[Πηγή Ford UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube