Νέο FIAT 500 Sessantesimo για τα 60 χρόνια του μοντέλου

Νέο FIAT 500 Sessantesimo για τα 60 χρόνια του μοντέλου

Η FIAT γιορτάζει τα 60 χρόνια από το λανσάρισμα του πρώτου 500, με τη νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής Sessantesimo.

Όταν η FIAT παρουσίαζε το Nuova 500, το 1957, μάλλον κανείς δεν φανταζόταν ότι 60 χρόνια αργότερα, ο απόγονός του με το ίδιο όνομα θα ήταν το πιο εμβληματικό μοντέλο της ιταλικής φίρμας.

Να όμως που το 500ράκι ζει και βασιλεύει, οπότε η FIAT έχει κάθε λόγο να γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια. Για την περίσταση ετοίμασε λοιπόν την επετειακή έκδοση Sessantesimo, που σημαίνει «εξηκοστή», με βάση το ανοιχτό 500C. Και επειδή 500 και 60 χρόνια μας κάνει... 560, τόσα είναι και τα Sessantesimo που θα διατεθούν συνολικά στην αγορά.

Εξωτερικά, η πιο εμφανής διαφορά του FIAT 500 Sessantesimo από τα υπόλοιπα 500 είναι η νέα διχρωμία ονόματι Dolcevita, με λευκό τριπλής επίστροφης στο κάτω μέρος του αμαξώματος και παστέλ Ivory στο επάνω. Μια λωρίδα σε γκρι και μπορντό τα διαχωρίζει, ενώ η μαλακή οροφή είναι κι αυτή γκρι. Στις μεσαίες κολόνες υπάρχουν σηματάκια στα οποία το «60» εμφανίζεται μέσα στο «500», οι καθρέφτες έχουν χρωμιωμένα καπάκια, και οι πολυάκτινες ζάντες έχουν διάμετρο 16”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: FIAT 500 1.3 MultiJet II

Στο εσωτερικό, τα λευκά δερμάτινα καθίσματα έχουν μπορντό ραφές, χρώμα που χαρακτηρίζει και την κύρια επιφάνεια του ταμπλό. Πίσω από το χειρόφρενο υπάρχει το ταμπελάκι με τον αύξοντα αριθμό κάθε αυτοκινήτου. Ο εξοπλισμός του FIAT 500 Sessantesimo περιλαμβάνει infotainment Uconnect με οθόνη αφής 7”, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα Beats, αυτόματο κλιματισμό, φώτα bi-xenon, αισθητήρες παρκαρίσματος κ.ά.

Το FIAT 500 Sessantesimo θα διατίθεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.2 69 PS, με τον τούρμπο 0.9 TwinAir 85 PS και με τον τουρμποντίζελ 1.3 MultiJet II 95 PS. Το βιβλίο παραγγελιών της FIAT θα ανοίξει στις 9 Μαρτίου, με την παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων να έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο.

[Πηγή: FIAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube