Το νέο Audi SQ2 δοκιμάζεται στο Nürburgring

Το νέο Audi SQ2 δοκιμάζεται στο Nürburgring

Η γρήγορη έκδοση του νέου μικρομεσαίου crossover θα έχει έως και 300 ίππους

Ένα πρωτότυπο εξέλιξης του Audi SQ2 «συνελήφθη» να κάνει δοκιμές στο rburgring, αποκαλύπτοντας το πώς θα δείχνει το μελλοντικό καυτό crossover όταν παρουσιαστεί επίσημα κάπου μέσα στο 2018.

Το SQ2 θα ακολουθήσει την πεπατημένη όλης της σειράς S, έχοντας μεγαλύτερη ιπποδύναμη και πιο σπορ εμφάνιση από το απλό μοντέλο στο οποίο βασίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε το νέο Audi Q2 1.4 TFSI S tronic

Αυτές οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι αλλαγές στο SQ2 θα περιλαμβάνουν τετραπλές απολήξεις εξάτμισης, πιο τονισμένο πίσω διαχύτη, μαύρη εμπρός μάσκα και μαύρες πινελιές σε παράθυρα, ζάντες και προφυλακτήρες.

Το απλό Q2 δεν θα διατεθεί στην αγορά πριν το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά οι σημερινές φωτογραφίες του «αδελφού» μας AUTOCAR επιβεβαιώνουν ότι η Audi έχει προχωρήσει πολύ την εξέλιξη της σπορ έκδοσης, που αναμένεται να έχει τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα TFSI του Audi S3. Στο χατσμπακ S3 ο κινητήρας αυτός αποδίδει 310 PS, αλλά οι πληροφορίες από το εργοστάσιο λένε ότι στο crossover η ιπποδύναμη θα είναι λίγο μικρότερη, γύρω στους 295-300 ίππους.

Με αυτή την ισχύ, το SQ2 θα υπερέχει σαφώς σε επιδόσεις σε σύγκριση με ανταγωνιστικά μοντέλα όπως η Mercedes-Benz GLA 250 AMG Line. Η τιμή βέβαια του SQ2 θα καθοριστεί πολύ αργότερα.

Θα ακολουθήσει και RS Q2
Πηγές μέσα από την Audi πιστεύουν ότι θα ακολουθήσει αργότερα μια ακόμα πιο γρήγορη έκδοση, με την πιθανή ονομασία RS Q2 και τον ίδιο 5κύλινδρο κινητήρα τούρμπο που έχει το RS3. Η απόδοσή του σε αυτό το μοντέλο είναι 367 PS, οπότε έχετε μια ιδέα του πόσο δυνατό μπορεί να είναι το SQ2.

O απευθείας ανταγωνιστής του θα είναι η Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC που αποδίδει 381 PS και κοστίζει στην Ελλάδα € 67.800.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive Audi RS Q3

[Πηγή: AUTOCAR]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube