Νέο Audi RS3 Sportback με 367 ίππους

Νέο Audi RS3 Sportback με 367 ίππους

Η κορυφαία έκδοση του Audi A3 χρησιμοποιεί τον ίδιο 5κύλινδρο 2.5 TFSI και γίνεται πλέον το ισχυρότερο hatchback της αγοράς.

Η Mercedes-Benz A45 AMG δίνει τη θέση του ισχυρότερου hatchback παραγωγής στο νέο Audi RS3, το οποίο χρησιμοποιεί τον 2.5 TFSI, όπως περιμέναμε, με τη μέγιστη ισχύ του αυξημένα στα 367 PS.

Το νέο Audi RS3 Sportback ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από το S3 χάρη στον εμπρός προφυλακτήρα, που έχει σημαντικά μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και ένα ασημί ματ τμήμα που παραπέμπει σε εμπρός πτέρυγα μονοθεσίου. Το ίδιο φινίρισμα υπάρχει και στον πίσω προφυλακτήρα, όπου πλαισιώνει τον ψευδοδιαχύτη και τις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 25 mm σε σχέση με τα συμβατικά A3 Sportback, όσο δηλαδή και το S3 Sportback.

Ο βελτιωμένος 2.5 TFSI αποδίδει τώρα 367 PS, ενώ η μέγιστη ροπή των 47,4 kgm παραμένει σταθερή στο φάσμα 1.625-5.550 rpm. Συνδυάζεται αποκλειστικά με 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, όπως άλλωστε και στο προηγούμενο RS3 Sportback, το οποίο διαθέτει και λειτουργία launch control. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός συστήματος Haldex τελευταίας γενιάς. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,3’’ και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αν και με επιπλέον χρέωση ο κόφτης μεταφέρεται στα 280 km/h. Η επίσημη κατανάλωση φτάνει τα 8,1 lt/00 km, που αντιστοιχεί σε 189 gr/km.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προηγούμενου RS3 Sportback ήταν τα φαρδύτερα λάστιχα εμπρός. Το νέο φοράει μεν παντού 235/35R19 ως στάνταρ διάσταση, όμως υπάρχει και σε αυτό η δυνατότητα τοποθέτησης 255/30 στους εμπρός τροχούς. Το σύστημα πέδησης διατηρήθηκε απαράλλαχτο, με δίσκους 370 mm και 8πίστονες δαγκάνες στους εμπρός τροχούς, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν και κεραμικοί δίσκοι. Το ESP έχει λειτουργία Sport, αλλά μπορεί και να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι καλυμμένα με δέρμα Fine Nappa και το τιμόνι έχει τμήματα από alcantara και το λογότυπο RS. Στον βασικό εξοπλισμό του RS3 Sportback περιλαμβάνεται το σύστημα ΜΜΙ, ενώ ως έξτρα θα διατίθενται μεταξύ άλλων και σπορ καθίσματα RS από ανθρακονήματα, που μειώνουν το βάρος κατά 7 kg.

Τα πρώτα Audi RS3 Sportback προβλέπεται να παραδοθούν στους τυχερούς ιδιοκτήτες τους μέσα στο καλοκαίρι του 2015.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube