Nέο Abarth 595 Pista στη Γενεύη

Nέο Abarth 595 Pista στη Γενεύη

Αντιπροσωπεύοντας τον απόλυτο ορισμό του πύραυλου τσέπης, το νέο 595 Pista παρουσιάζεται στην Ελβετία με 160 άλογα και μπόλικες «ενισχύσεις».

Η Abarth με την ευκαιρία του Salon de lAuto 2017 στη Γενεύη θα παρουσιάσει το νέο 595 Pista, τόσο στην κλειστή φόρμα του όσο και σε κάμπριο με ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή.

Η ψυχωμένη καρδιά του αυτοκινήτου δεν είναι άλλη από το οικείο μοτέρ T-Jet με 1.400 κυβικά που αποδίδει για την περίπτωση 160 άλογα και 23,5 χιλιογραμμόμετρα. Και προς ικανοποίηση των σκληροπυρηνικών το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με κλασικό 5άρι χειροκίνητο σασμάν, αλλά και προαιρετικά, συνδυάζοντας τους δύο κόσμους, με σειριακό αυτοματοποιημένο με shift paddles στο τιμόνι.

Οι μηχανικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν αμορτισέρ της Koni για την πίσω ανάρτηση και μια σπορ 4μπουκη εξάτμιση. Για να δικαιολογήσει η Abarth το όνομα «Pista», το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας της Abarth που επιτρέπει στον οδηγό να φορτώσει διάσημες πίστες απ’ όλον τον κόσμο για να ελέγξει λεπτομερείς χάρτες στην 7άρα οθόνη του συστήματος πολυμέσων Uconnect. Επιπλέον, μπορεί να επωφεληθεί από χρήσιμα τιπ για να κερδίσει δέκατα και δευτερόλεπτα στους γρήγορους γύρους, όπως σε ένα video game.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Abarth 595 Competizione Auto

Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο σύμφωνα με το εργοστάσιο χρειάζεται 7,3” για να πιάσει εκκινώντας από στάση τα 100 km/h, σταματώντας να επιταχύνει στα 216 km/h.

Ένα μοντέλο «Pista» από την Abarth όμως δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ενισχυμένα φρένα. Οπότε του έβαλε διάτρητους και αεριζόμενους δίσκους 284x22 mm εμπρός και 240x11 mm πίσω. Όσον αφορά τα «υποδήματα», το αυτοκίνητο θα πωλείται στάνταρ με 17άρες ζάντες ελαφρού κράματος ντυμένες με λάστιχα 205/45.

Η διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα Abarth θα είναι και χρωματική, με το 595 Pista να έχει διαφορετικού χρώματος ενθέσεις στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, δαγκάνες φρένων και καπάκια πλευρικών καθρεφτών μαύρα, κόκκινα ή κίτρινα. Η τελική πινελιά αφορά το διακριτικό «595 Pista», με ανθρακί τιτάνιουμ look, στις λαβές των θυρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 214 άλογα για το Abarth 695 Biposto από την Alpha-N Performance

Το 595 Pista, κατά τα ειωθότα της Abarth, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε value for money αυτοκίνητο. Αλλά για όποιον δεν παίρνει χαμπάρι από το υπερτιμημένο του πράγματος υπάρχουν έξτρα για να το φορτώσει, όπως εμπρός φανάρια xenon, φιμέ πίσω τζάμια και ηλεκτρική ηλιοροφή. Και η Abarth θα κάνει πάρτι αν αποφασίσετε να του βάλετε ακόμη αυτόματο κλιματισμό και ηλεκτροχρωματικό καθρέφτη.

Το νέο 595 Pista θα βρίσκεται στο σταντ της Abarth από την επόμενη Τρίτη (Πέμπτη για το κοινό), οπότε και ανοίγει η Έκθεση της Γενεύης για τους δημοσιογράφους, δίπλα με το Abarth 695 Tributo XSR. Ένα μοντέλο που είδαμε σε πρωτότυπο παραγωγής τον περασμένο Νοέμβριο, αποτίοντας φόρο τιμής στην café racer μοτοσικλέτα Yamaha XSR 900.

[Πηγή Abarth]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube