Νέες πληροφορίες για το καινούργιο Audi A6

Νέες πληροφορίες για το καινούργιο Audi A6

Απέχει σχεδόν δύο χρόνια, σιγά-σιγά όμως διαρρέουν ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Με την έκτη γενιά του Α6 που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2017, η Audi σκοπεύει ναα χτυπήσει τις BMW 5-Series και Mercedes-Benz E-Class δημιουργώντας ένα τεχνολογικά προηγμένο πολυτελές σεντάν και στέισον βάγκον.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι έως και 100 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και θα έχει high-tech εσωτερικό και ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης που θα του επιτρέπει να κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού μέχρι τα 60 km/h.

Επίσης θα διαθέτει μια νέα αερανάρτηση, η οποία θα χρησιμοποιεί κάμερα για να σκανάρει το δρόμο και να προσαρμόζει την απόσβεση ανάλογα με την κατάσταση του οδοστρώματος.

Μέχρι τώρα η μάρκα έχει καταφέρει να κρατήσει τις πληροφορίες για την γκάμα των κινητήρων κρυφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάντως, θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένες βερσιόν του 2λιτρου τετρακύλινδρου TFSI και έναν V8 ντίζελ 4,0 lt με περισσότερους από 400 PS, καθώς και υβριδική plug-in έκδοση με έναν 2λιτρο TFSI κι έναν ηλεκτροκινητήρα 122 PS.

Το νέο Α6 σεντάν θα μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο του 2017, με τα Avant και Allroad να ακολουθούν εννιά περίπου μήνες αργότερα.

[Πηγή: Autobild]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube