Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επερχόμενης Mercedes-Benz GLE

Νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της επερχόμενης Mercedes-Benz GLE

Η τέταρτη γενιά του πολυτελούς 4x4 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο.

Η Mercedes-Benz άλλαξε το 2015 την ονομασία της ML σε GLE και μαζί με ένα αισθητικό φρεσκάρισμα, την εναρμόνισε με την υπόλοιπη γκάμα της.

Η νέα τέταρτη γενιά του μοντέλου βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες σε διαδικασία εξέλιξης και οι τελευταίες φωτογραφίες μαρτυρούν ότι θα συνεχίσει να έχει επιβλητικό παρουσιαστικό.

Κύριο χαρακτηριστικό της εξωτερικής σχεδίασης είναι η ευμεγέθης μάσκα, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι «ορθογώνιοι» θόλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-Benz GLE 350 d 4MATIC

Οι μεγαλύτερες όμως αλλαγές αφορούν το εσωτερικό. Η φωτογραφία με το σκεπασμένο ταμπλό μαρτυρά ότι θα διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες στα πρότυπα των S-Class και E-Class, και ακριβώς από κάτω θα υπάρχουν τετράγωνοι αεραγωγοί. Επιπλέον, η κεντρική κονσόλα δαπέδου είναι ιδιαίτερα ανασηκωμένη, δημιουργώντας αίσθηση κόκπιτ.

Η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz GLE θα χρησιμοποιεί τους νέους 6κύλινδρους σε σειρά κινητήρες της γερμανικής εταιρείας που θα ντεμπουτάρουν με την S-Class. Για παράδειγμα, ο νέος 3λιτρος Μ 256 διαθέτει ένα συμβατικό και ένα ηλεκτρικό τούρμπο. Ο συνδυασμός τους υπόσχεται εξάλειψη του turbo lag και μέγιστη ισχύς που θα ξεπερνά τους 408 PS, ενώ η κατανάλωση θα είναι περίπου 15% χαμηλότερη σε σχέση με του απερχόμενου αντίστοιχου V6. Το ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V θα επιτρέψει τη χρήση του Integrated Starter-Alternator, ενός συστήματος που θα εκτελεί χρέη μίζας, αλλά θα υποβοηθά τον κινητήρα στην εκκίνηση με επιπλέον 20 PS και 22,4 kgm.

H Mercedes-Benz αναμένεται να αποκαλύψει την έκδοση παραγωγής της νέας GLE το 2018 και ένα χρόνο μετά θα ξεκινήσει την εμπορική της καριέρα.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube