Νέες BMW X5 M και X6 M με 575 ίππους [video]

Νέες BMW X5 M και X6 M με 575 ίππους [video]

Οι κορυφαίες εκδόσεις Μ των BMW X5 και Χ6 που παρουσιάστηκαν σήμερα φοράνε τον ίδιο V8 4,4 lt, με δύο turbo και μέγιστη ισχύ 575 PS.

Οι νέες εκδόσεις Μ των BMW X5 και X6 προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και την πιο σπορ οδική συμπεριφορά που μπορεί να έχει ένα SUV στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα είναι 20% πιο οικονομικές από τα μοντέλα που αντικαθιστούν.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εμφάνιση των δύο μοντέλων, με τεράστιους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα, κοφτερά μαρσπιέ και ψευδοδιαχύτη στο πίσω μέρος. Διαφορετικοί είναι και οι εξωτερικοί καθρέφτες, ενώ η εμπρός μάσκα εναρμονίζεται αισθητικά με αυτή των BMW M3, M4, M5 και M6. Και τα δύο μοντέλα πατάνε σε ζάντες ελαφρού κράματος 20'' οι οποίες ντύνονται με σπορ λάστιχα Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 285/40R20 μπροστά και 325/35R20 πίσω.

Ο κινητήρας Μ TwinPower Turbo με τα δύο twin-scroll turbo, τον άμεσο ψεκασμό και το Valvetronic είναι ο ίδιος που υπήρχε και στις προηγούμενες γενιές των Χ5 Μ και Χ6 Μ. Η χωρητικότητά του παραμένει 4,4 lt αλλά εχει δεχθεί επεμβάσεις ώστε να αποδίδει πλέον 575 PS (από 555) και 76,5 kgm (από 69,3). Συνδυάζεται αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο κιβώτιο M Steptronic και τετρακίνηση, και καταφέρνει να εκτοξεύσει τα δύο βαριά SUV (2.265-2.275 kg) από στάση ως τα 100 km/h σε 4,2''.

Σύμφωνα με τη BMW οι νέες X5 M και Χ6 Μ μπορούν να γυρίζουν στο Nurburgring στο όριο, όπως κάθε άλλο μοντέλο του M division. Το ειδικά εξελιγμένο κύκλωμα λαδιού τους επιτρέπει αναπτύσσουν έως και 1,2g πλευρικής επιτάχυνσης χωρίς πρόβλημα. Ενώ ένα πολύπλοκο σύστημα ψύξης εγγυάται ότι το ψυκτικό, ο αέρα εισαγωγής και το λιπαντικό κινητήρα και μετάδοσης θα βρίσκονται πάντα στη σωστή θερμοκρασία. Ταυτόχρονα όμως η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 20% και φτάνει πλέον τα 11,1 lt/100 km και στα δύο μοντέλα, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 258 gr/km.

Το αμάξωμα των Χ5 Μ και Χ6 Μ στέκεται 10 mm πιο κοντά στο έδαφος και στον βασικό εξοπλισμό τους υπάρχει το σύστημα Dynamic Drive για ενεργό περιορισμό την κλίσεων και η αερανάρτηση στους πίσω τροχούς για τη διατήρηση σταθερού ύψους ανεξαρτήτως φορτίου. Στη λίστα με τα έξτρα υπάρχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Dynamic Damper Control που αλλάζουν τρόπο λειτουργίας ανάλογα με τα προγράμματα Eco Pro, Comfort, Sport και Sport+.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με τις συμβατικές Χ5 και Χ6 είναι διακριτικές και περιορίζονται στα σηματάκια Μ στο τιμόνι και στα πετάλια, ενώ τα πάντα είναι καλυμμένα με δέρμα Merino. Ως έξτρα διατίθενται καθίσματα Μ με ενσωματωμένο προσκέφαλο και καλύτερη πλευρική στήριξη.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube