Νέα Porsche Panamera Turbo S

Νέα Porsche Panamera Turbo S

H Porsche ολοκλήρωσε το φρεσκάρισμα της γκάμας της Panamera με την παρουσίαση της Turbo S.

Μεταξύ των στάνταρ Panamera, Turbo και E-Hybrid που ήδη λανσαρίστηκαν, ήρθε να προστεθεί η Turbo S που είναι 20 άλογα πιο δυνατή από to παλιότερο μοντέλο, ανεβάζοντας την ισχύ του διτούρμπινου 4,8λιτρου V8 στους 570 PS.

Η επιπλέον ισχύς επετεύχθη χάρη στα δύο νέα τούρμπο με μεγαλύτερο συμπιεστή που βελτιώνει τη ροή του αέρα και την καύση. Η κορυφαία Panamera χρειάζεται 3,8” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h και σταματά να επιταχύνει στα 309 km/h.

Σχεδιαστικά ενσωματώνει τις αλλαγές που έχουμε δει και στην υπόλοιπη γκάμα, και περιλαμβάνουν ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και φρέσκα φώτα LED. Στο πίσω μέρος, βρίσκουμε μεγαλύτερο κρύσταλλο που μεγάλωσε μαζί με την ουρά, σπόιλερ βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα.

Η κυριότερη αλλαγή όμως αφορά την έκδοση Executive που διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 15 πόντους, για μεγαλύτερη άνεση των πίσω επιβατών. Μια έκδοση που λέγεται ότι επιβλήθηκε από την κινεζική πελατεία, καθώς κάποιοι Κινέζοι μεγιστάνες θέλουν να μετακινούνται με Panamera και σοφέρ.

Η νέα Porsche Panamera Turbo S και Turbo S Executive είναι προγραμματισμένες να κάνουν τη επίσημη πρεμιέρα τους τον επόμενο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στην Ιαπωνία. Η επόμενη ολοκαίνουργια γενιά αναμένεται το 2016-17, θα βασίζεται στην πλατφόρμα MSB (Modular Standard Platform) της VW, θα χρησιμοποιεί μικτά υλικά (ατσάλι και αλουμίνιο) και θα μεγαλώσει σε γκάμα.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube