Νέα Porsche 911 (992), επίσημη προεπισκόπηση

Νέα Porsche 911 (992), επίσημη προεπισκόπηση

Θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018, θα είναι η πρώτη υβριδική και «η καλύτερη 911 όλων των εποχών», κατά την Porsche.

Δεν έχει περάσει ένα τριήμερο από την παρουσίαση της ανανεωμένης GT3 RS, της τελευταίας 911 της γενιάς 991.2, και η Porsche ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα αποκαλύπτοντας τη νέα 992.

Η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να μας σερβίρει ένα ορεκτικό: τρεις φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου σχεδόν παραγωγής, τυλιγμένου σε μεμβράνη καμουφλάζ.

Αναμενόμενα, η επόμενη 911 θα αποτελεί σχεδιαστικά μια εξέλιξη της σημερινής, όπως ίσχυε για όλες τις γενιές μέχρι τώρα.

Η Porsche δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά ο διευθυντής της σειράς 911, August Achleitner (στη φωτ.2), λέει ότι, ενώ η 992 δεν θα είναι ηλεκτρική, τελευταία έχει αλλάξει γνώμη για την ηλεκτροκίνηση: «Δύο χρόνια πριν, θα έλεγα με κανένα τρόπο. Σήμερα, δεν θα το απέκλεια κατηγορηματικά […] Μπορεί να αποτελέσει μια έξτρα επιλογή αργότερα».

Θα υπάρχει πάντως υβριδική έκδοση, σχεδόν σίγουρα επαναφορτιζόμενη (plug-in) και θα εμφανιστεί γύρω στο 2020, αφού ο πρώην διευθυντής της σειράς 911, Erhard Moessle, είχε δηλώσει στους συνεργάτες μας του Autocar ότι «οι κανονισμοί για το CΟ2 το 2020 ήταν το έναυσμα για την εξέλιξη του υβριδικού μοντέλου». Αυτό λέγεται ότι θα έχει 485 ίππους και 78 kgm ροπής.

Ο Achleitner χαρακτηρίζει την 911 ως την «καρδιά της εταιρείας», λέει ότι «πάντα θα έχει τιμόνι» και, αν τα αυτόνομα αυτοκίνητα κατακτήσουν τον κόσμο νωρίτερα απ’ ό,τι αναμένεται, υπόσχεται ότι η 911 θα είναι από τα τελευταία μοντέλα που θα ακολουθήσουν τη μόδα. Συνεχίζει λέγοντας ότι η 992 δεν θα ενσωματώνει ριζικές αλλαγές, αλλά ότι η εξέλιξη θα την κάνει την«καλύτερη 911 όλων των εποχών».

Παρά τον μερικό εξηλεκτρισμό της «νορμάλ» 911, τα μοντέλα Turbo και Turbo S θα παραμείνουν πλήρως θερμικά, για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Ο boxer 3,8 λίτρων της Turbo S θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα από εκείνον της GT2 RS για μια σημαντική αύξηση της ιπποδύναμης στους 638 PS. Αλλά και η απλή Turbo θα κάνει ένα άλμα ισχύος στους 600 PS.

H 992 θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας MMB και θα έχει εξοικονομηθεί βάρος με τη χρήση περισσότερου αλουμινίου και χάλυβα υψηλής αντοχής. Από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες συνάγεται ότι το νέο μοντέλο θα είναι λίγο φαρδύτερο, αν και το μήκος του θα παραμείνει περίπου το ίδιο.

Πιστεύεται ότι οι πρώτες εκδόσεις της νέας 911 (992), οι κουπέ Carrera 2S και 4S, θα αποκαλυφθούν επίσημα τον Οκτώβριο στο Σαλόνι του Παρισιού. Οι υπόλοιπες εκδόσεις, Targa, Cabrio κλπ., θα ακολουθήσουν σταδιακά.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube