Nέα, πιο σκληροπυρηνική LaFerrari στα σκαριά

Nέα, πιο σκληροπυρηνική LaFerrari στα σκαριά

Στελέχη της εταιρείας αποκάλυψαν ότι η νέα, προορισμένη για πίστα, έκδοση της LaFerrari θα έχει ειδικά εξελιγμένο στήσιμο και νέα ηλεκτρικά συστήματα.

Η Ferrari εξελίσσει μια πιο hard-core, «πισταδόρικη» έκδοση της LaFerrari, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων, Antonello Coletta.

Μιλώντας σε αυστραλιανά ΜΜΕ, ο Coletta είπε ότι ελπίζει πως η νέα Ferrari XX θα παρουσιαστεί «Ιανουάριο ή Φεβρουάριο» του 2015. Το νέο μοντέλο αποτελεί συνέχεια της πρώτης FXX (φωτογραφία), που ήταν βασισμένη στην Enzo, καθώς και της 599XX.  

O Coletta παραδέχτηκε ότι θα ήταν «δύσκολο» να βγάλουν περισσότερη δύναμη από τους συνολικά 963 PS συνδυασμένης ισχύος της (υβριδικής) LaFerrari, λέγοντας ότι το νέο μοντέλο θα έχει «λίγο-πολύ» την ίδια ιπποδύναμη.

Η προσπάθεια των μηχανικών θα στραφεί στην ολοκληρωτική επαναρύθμιση της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου, για χρήση σε πίστα. Ο Coletta είπε πως η ανάρτηση, η αεροδυναμική και τα ηλεκτρικά συστήματα επίσης θα αναθεωρηθούν στη νέα ΧΧ. Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα φοράει λάστιχα σλικ.   

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, σύμφωνα με τον Coletta, μπορεί να βελτιωθούν και οι επιδόσεις όσον αφορά σε ορισμένες παραμέτρους. Το να κάνουν την ΧΧ πιο γρήγορη από τη LaFerrari δρόμου θα είναι «πολύ δύσκολο… αλλά αυτή είναι και η πρόκληση», δήλωσε ο Coletta στον αυστραλιανό ιστότοπο drive.com.au.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube