Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz A-Class ΜΥ 2016

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz A-Class ΜΥ 2016

H A-Class αναβαθμίστηκε σημαντικά, με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, νέους κινητήρες και μια νέα έκδοση εμπνευσμένη από τους αγώνες.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μια σειρά από αλλαγές στην εμφάνιση της A-Class, μέσα και έξω. Η πιο εμφανής είναι στο εμπρός μέρος, που τώρα έχει στάνταρ τη μάσκα με το πλέγμα “diamond”. Έχει επίσης έναν ξανασχεδιασμένο, πιο γωνιώδη προφυλακτήρα, διαφορετικά πίσω φώτα, ενσωματωμένα τελικά εξάτμισης και προβολείς LED ως έξτρα.

Μέσα, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων έχει μια μεγαλύτερη οθόνη 8 ιντσών, στις πιο πλούσιες εκδόσεις, και είναι τώρα συμβατό με τα Apple Carplay και Mirrorlink, που επιτρέπουν τη συνεργασία με ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων smartphones. Η καμπίνα έχει επίσης νέα υλικά, μια σειρά από νέα χρώματα και φωτισμό περιβάλλοντος ως έξτρα στις πλουσιότερες εκδόσεις.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η αναβαθμισμένη A45 AMG. Ο 2λιτρος κινητήρας τούρμπο αποδίδει τώρα 21 ίππους και 2,5 kgm ροπής παραπάνω, φτάνοντας τους 381 PS στις 6.000 rpm και τα 48,5 kgm στις 2.250 rpm.

To τετρακίνητο αυτό μοντέλο έχει τώρα κι ένα 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με πιο κοντές σχέσεις από την 3η μέχρι την 7η, καθώς και νέο λογισμικό για «βελτιωμένη απόκριση και λειτουργία στις αλλαγές», όπως το περιγράφει η AMG.

Σε συνδυασμό με ένα νέο πακέτο Dynamic Plus που περιλαμβάνει ένα μηχανικό μπλοκέ εμπρός διαφορικό, η φρεσκαρισμένη A45 AMG φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 4,2”. Αυτή η επίδοση είναι 0,4” καλύτερη από της προηγούμενης A45 AMG και 0,1” καλύτερη από εκείνη του νέου Audi RS3. Η τελική ταχύτητα, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 παραμένουν όπως πριν στα 250 km/h, 6,9 lt/100km και 162 g/km αντίστοιχα.

Η A180 ντίζελ έχει την πιο βελτιωμένη κατανάλωση, που δίνεται τώρα ως 3,5 lt/100km. Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί κατά 9 g/km, στα 89 g/km.

H A220 ντίζελ έχει τώρα περισσότερη δύναμη, 177 PS αντί για τους 170 PS του προηγούμενου μοντέλου.

Η ανανεωμένη A-Class υιοθετεί τη νέα ονοματολογία της Mercedes. Τα βενζινοκίνητα μοντέλα έχουν έναν αριθμό μόνο ως διακριτικό, όμως τα πετρελαιοκίνητα θα έχουν ένα d” μετά τον αριθμό αυτό, ενώ μέχρι τώρα είχαν και το επιπλέον διακριτικό “CDI”.

Πέρα από τις οπτικές αλλαγές, η Mercedes-Benz A-Class MY 2106 έχει κι ένα έξτρα σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης στα αμορτισέρ της, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η άνεση της ανάρτησης.

Το σύστημα, με την ονομασία Drive Select, προσφέρει τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις: Comfort, Sport και Eco. Η ρύθμιση Comfort δίνει μεγαλύτερες διαδρομές και ύψος από το έδαφος, απορροφώντας καλύτερα τις μικρές, απότομες ανωμαλίες του δρόμου.

Η θέση Sport δίνει μικρότερες διαδρομές και πιο γρήγορες αντιδράσεις, αλλά οι μικροανωμαλίες γίνονται πιο αισθητές. Παρ’ όλα αυτά, η Mercedes λέει ότι οι μηχανικοί της έχουν ρυθμίσει τη θέση Sport έτσι ώστε να είναι πιο μαλακή και ενδοτική από την αντίστοιχη ρύθμιση των ανταγωνιστικών μοντέλων. Οι εκδόσεις εξοπλισμού Sport θα έχουν το σύστημα ως στάνταρ, ενώ προσφέρεται επίσης σε συνδυασμό με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

Οι εκδόσεις εξοπλισμού δεν θα αλλάξουν, αν και όλα τα μοντέλα θα έχουν στάνταρ την κάμερα οπισθοπορείας ενώ τα Sport θα έχουν και αυτόματο κλιματισμό.

Μια νέα έκδοση Motorsport Edition” έχει δημιουργηθεί με έμπνευση από την ομάδα Formula 1 της Mercedes. Μέρη του αμαξώματος και των τροχών είναι βαμμένα στο ίδιο πράσινο χρώμα που υπάρχει στα μονοθέσια της F1. Το πράσινο αυτό υπάρχει επίσης στα σπορ καθίσματα και στο ταμπλό. Το πακέτο θα προσφέρεται στις εκδόσεις από την A220d και πάνω, με σκοπό η A-Class να πλασάρεται ως ανταγωνιστής μοντέλων όπως τα VW Golf GTI/GTD.

Η ανανεωμένη A-Class θα διατίθεται στην αγορά από το φθινόπωρο, σε τιμές που δεν θα διαφέρουν ουσιαστικά από τις σημερινές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube