Νέα Mercedes-Benz C-Class Estate [video]

Νέα Mercedes-Benz C-Class Estate [video]

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την πρακτικότερη, στέισον βάγκον έκδοση της C-Class.

Η Mercedes-Benz επεκτείνει την γκάμα αμαξωμάτων της C-Class με τη νέα έκδοση Estate.

Με συνολικό μήκος 4,7 m, η νέα C-Class Estate είναι 96 mm μακρύτερη από την προηγούμενη γενιά, ενώ το μεταξόνιο είναι και αυτό μεγαλύτερο κατά 80 mm, φτάνοντας συνολικά τα 2,84 m. Εμφανισιακώς, το εμπρός μέρος είναι ακριβώς ίδιο με της σεντάν έκδοσης, με όλες τις σχεδιαστικές διαφορές να εντοπίζονται από την μεσαία κολώνα και πίσω.

Ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι μεγαλύτερος κατά 45 mm και σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο κατά 40 mm πλάτος (1,81 m) και την αύξηση του εσωτερικού ύψους, οι τρεις πίσω επιβάτες δεν θα νιώσουν σε καμία περίπτωση «ριγμένοι». Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών των 490 λίτρων (+5 λίτρα), ενώ το στάνταρ διαιρούμενο σε ποσοστό 40 / 20 / 40 (40 / 60 ήταν στην προηγούμενη γενιά) πίσω κάθισμα ευνοεί την πρακτικότητα.

Πέρα από τις κλασικές ευκολίες που συναντάμε στον εξοπλισμό των μοντέλων αυτής της κατηγορίας, η νέα C-Class Estate προσφέρει στον έξτρα εξοπλισμό και το Easy Pack που ανοίγει την πίσω πόρτα με το κούνημα του ποδιού σας κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, καθώς και αερανάρτηση που κρατάει σταθερή την απόσταση από το έδαφος ανεξάρτητα από το φορτίο.

Παρά το γεγονός ότι η νέα Mercedes-Benz C-Class Estate μεγάλωσε σε όλες τις της διαστάσεις, η νέα γενιά είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη κατά 65 kg. Οι κινητήρες που κινούν την Estate έκδοση προέρχονται από την σεντάν, με τον υποψήφιο αγοραστή να έχει την δυνατότητα να επιλέξει πισωκίνητη ή τετρακίνητη έκδοση. Η γκάμα κινητήρων κατά το λανσάρισμα περιλαμβάνει τρεις κινητήρες βενζίνης απόδοσης από 156 έως 333 ίππους και τέσσερις πετρελαίου απόδοσης από 115 έως 204 ίππους. Ακόμα, θα υπάρξουν και δύο υβριδικές εκδόσεις, η C300 BlueTEC HYBRID και η C350 BlueTEC HYBRID.

Οι εμπορική διάθεση του μοντέλου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube