Νέα Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate [video]

Νέα Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate [video]

612 ίπποι και 86,6 kgm ροπή που θα τραβήξουν όλα τα «βάρη» σας.

Τρεις μήνες πέρασαν από την παρουσίαση της E 63 4MATIC+ και η Mercedes-AMG μας δείχνει σήμερα την πρακτικότερη εκδοχή της, την E 63 4MATIC+ Estate.

Όπως συμβαίνει και με την 4θυρη, έτσι και η Estate εφοδιάζεται από έναν 4λιτρο V8 bi-turbo που αποδίδει 571 ίππους και 76,5 kgm στην απλή έκδοση, και 612 ίππους και 86,6 kgm στην έκδοση S. Και στις δύο περιπτώσεις το κιβώτιο που συνδυάζεται με τον κινητήρα είναι ένα 9άρι διπλού συμπλέκτη, με την δύναμη να μοιράζετε στους τέσσερις τροχούς μέσω της AMG Performance 4MATIC+ με πλήρως μεταβλητή κατανομή της ροπής. Επιπλέον, στον πίσω άξονα υπάρχει και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό που μοιράζει την δύναμη μεταξύ των πίσω τροχών.

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής για την κατά 110 kg βαρύτερη έκδοση (σε σχέση με την Sedan) είναι εκρηκτικές, με την απλή να χρειάζεται 3,6” για να πιάσει τα 100 km/h από στάση και την S 3,5”. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά στην περίπτωση που είναι εφοδιασμένη με το AMG Driver’s Package φτάνει τα 290 km/h.

Στην καμπίνα δεν υπάρχουν διαφορές, και οι χώροι είναι, σύμφωνα με την Mercedes-AMG, από τους καλύτερους στην κατηγορία. Διαφορές δεν εντοπίζονται ούτε στην εμφάνιση του μοντέλου, με το αθλητικό bodykit να αγκαλιάζει όχι και τόσο διακριτικά το 5θυρο αμάξωμα.

Η νέα έκδοση θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν λίγο μετά την άνοιξη.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube