Νέα Lada Vesta & XRΑΥ 2 concept [videos]

Νέα Lada Vesta & XRΑΥ 2 concept [videos]

Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της ρωσικής AvtoVAZ μετά τη συνεργασία της με τη Renault: ένα μικρομεσαίο οικογενειακό, ένα crossover κι ένα αγωνιστικό του WTCC

To 4θυρο σεντάν Vesta είναι βασισμένο στην πλατφόρμα B/C της Lada και θα αντικαταστήσει το Priora.

Έχει μήκος 4,35 m, μεταξόνιο 2,65 m και βασικά του εξαρτήματα προέρχονται από το Renault Megane. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ και ο CEO της AvtoVaz, Bo Anderson, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι όλοι οι κινητήρες του θα πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Η παραγωγή του Vesta στο εργοστάσιο του Izhevsk θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2015.

To κόμπακτ crossover XRAY 2, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Μόσχας σε μορφή πρωτοτύπου, λέγεται ότι θα βασίζεται στο Dacia Sandero. Θα διατεθεί στην αγορά αρχές του 2016 με τιμές που θα ξεκινούν από τα 12.000 ευρώ. Στις βασικές εκδόσεις του θα έχει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά θα υπάρξει αργότερα και τετρακίνητη έκδοση βασισμένη στο Dacia Duster. Η Lada ανακοινώνει ότι η εξωτερική σχεδίαση του XRAY 2 έχει γίνει εξολοκλήρου από δικούς της σχεδιαστές.

Το αγωνιστικό Vesta WTCC θα αντικαταστήσει το Granta TC1 με το οποίο τρέχουν φέτος οι Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού.

Το πρωτότυπο που εκτίθεται στο Διεθνές Σαλόνι της Μόσχας είναι στα χρώματα της Rosneft (αντί του συνηθισμένου κόκκινου της LukOil). Λέγεται ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση του βάρους από τη φάση της σχεδίασης, αφού το Granta αποδείχτηκε βαρύ.

Το Granta TC1 εξελίχτηκε βιαστικά σε περιορισμένο χρόνο και δεν είχε σπουδαία αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς. Όμως μετά από «δίαιτα» για μείωση του βάρους και αλλαγές στην ανάρτηση, πήρε μια 3η θέση με τον Huff στον τελευταίο γύρο του WTCC, στην Αργεντινή, ενώ λίγο νωρίτερα ήταν και το πρώτο Lada στην Ιστορία που βρέθηκε για κάποιος γύρους επικεφαλής αγώνα του WTCC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube