Νέα Corvette Z06 C7.R με αγωνιστικό άρωμα

Νέα Corvette Z06 C7.R με αγωνιστικό άρωμα

Η Chevrolet γιορτάζει τις επιτυχίες της στους αγώνες με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής.

Με επτά νίκες στην κλάση της στο Le Mans και 10 τίτλους κατασκευαστών, η Corvette C7 R έχει βάλει τη σφραγίδα της στις πίστες.

Με αφορμή αυτό το γεγονός η Chevrolet αποφάσισε να παρουσιάσει την C7.R, μια Corvette Z06 που θυμίζει την αγωνιστική της «αδελφή».

Τα 500 μόλις κομμάτια που θα κατασκευαστούν θα έχουν το πακέτο Z07, που περιλαμβάνει κεραμικά φρένα της Brembo, ρυθμιζόμενα εμπρός και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα και ελαστικά Michelin Pilot Super Sport Cup, στον βασικό τους εξοπλισμό.

Σε σχέση με την «απλή» Ζ06, η C7.R ξεχωρίζει από τα γραφικά, τις μαύρες ζάντες με την κίτρινη ρίγα, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων και το αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, ενώ θα προσφέρεται μόνο σε κίτρινο, ίδιο με της αγωνιστικής, ή μαύρο χρώμα.

Στην καμπίνα η ειδική αυτή έκδοση έχει μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με τμήματα από σουέντ μικροΐνες στα σπορ καθίσματα, το τιμόνι και τον επιλογέα και ατσάλινες πλακέτες με τον λογότυπο «Corvette Racing» στα μαρσπιέ.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν ήταν άλλωστε αναγκαίο μια και με 669 ίππους η Ζ06 είναι η ισχυρότερη Corvette όλων των εποχών. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου 7τάχυτου ή αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού.

[Πηγή: GM]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube